Mikko Ilosen tähtäin paluussa huipulle

20.1.2016 8:32:00

Mikko Ilonen aloittaa vuoden 2016 kilpailunsa 'perinteisellä' European Tourin 'Desert Swingilla' pelaten perättäisinä viikkoina Abu Dhabissa, Qatarissa sekä Dubaissa.

Harjoitusleiriltään Etelä-Floridasta Helsingin kautta Lähi-Itään matkannut Mikko Ilonen on kovan haasteen edessä kohdatessaan kauden avauskilpailussa European Tourin tähdistön lisäksi Jordan Spiethin, Rory McIlroyn, Rickie Fowlerin sekä Henrik Stensonin Abu Dhabi Golf Clubilla.

Mikko Ilonen lukeutuu osallistumiskerroilla mitattuna hiekkaerämaan kisojen konkareihin. 
Dubaissa ja Qatarissa osallistumiskertoja on molemmissa 12, top-10 sijoituksia yhteensä neljä, joista toinen tila Qatarissa 2014 Sergio Garcialle koetun uusintatappion jälkeen on kirkkain helmi.

Pelkästään menestystä Ilonen ei ole kokenut edellä mainituissakaan kisakohteissa, mutta Abu Dhabissa Ilonen on ollut vuodesta toiseen tuloksellisesti ruosteessa. 
Otetta kenttään ja olosuhteisiin ei ole löytynyt. Kahdeksan osallistumiskerran paras sijoitus on vuodelta 2010, jolloin Ilonen nousi viimeisen kierroksen hurjalla tuloksella 66 sijaluvulle 13. 

” Abu Dhabin kenttä vaatii pitkiä avauksia joiden on pysyttävä väylillä. Karheikot leikataan viheriöiltä tiiauspaikoille pain, karva kasvaa aina lyöntisuuntaa vastaan, joten sieltä ei yleensä ole lyöntiä viheriölle. Kyseessä on kuitenkin mainio kenttä, jolla parhaat pärjäävät, selittelyille ei ole jäänyt sijaa. En ole vielä Abu Dhabissa onnistunut, mutta en näe sille tällä viikolla mitään estettä”, Ilonen kertoo.

Kausi 2016 tarjoaa huipuille majorien ja ns. World Tourin kisojen lisäksi mahdollisuuksia loistaa myös olympialaisissa, Ryder Cupissa sekä myöhään syksyllä käytävässä World Cupissa.

'Oma tavoitteeni on nousta sille tasolle, jolla olin vuosina 2013-2014. European Tourin listoilla 20 ensimmäisen joukkoon kapuaminen vaatii erittäin onnistunutta kautta. Jos tämä toteutuu, jopa paikka Ryder Cupissa on mahdollisuuksien rajoissa,' Ilonen määrittelee.

Lähi-Idästä Aasian ja Australiaan

Oman lyöntivireensä Ilonen määrittelee varsin hyväksi.

“Positiivisinta 2,5 kuukauden kisatauossa on ollut se, että sain ladattua itseni uuteen vireeseen lattean kauden jälkeen ja niska ei ollut harjoittelulle esteenä. Ykköstoiveeni on pysyä terveenä, edelliskaudella liian moni tapahtuma kaatui valmistelun tai itse kisan osalta niskan oikutteluun”, Ilonen koputtaa päätään.

Desert Swingin jälkeen Ilonen suuntaa vastakkaiseen suuntaan kuin edellisvuonna, jolloin tie vei Floridaan harjoitusleirille sekä WGC-Cadillac Championshipiin sekä Teksasin PGA Tourin kisaan ennen Mastersia.
Nyt portti isoihin kisoihin on suljettuna talven osalta, jollei Lähi-Idästä tule kolmesta kisasta yhden voiton lisäksi kärkipään sijoituksia myös kahdessa muussa.
”Kilpailuohjelmaani olen ympäröinyt Malesian, Australian ja Intian kisat helmi-maaliskuulle. Ne tuntuvat paikoilta, joissa hengen päälle saatuani voin hyvinkin pärjätä”, Ilonen laskeskelee.

Konkarit samassa ryhmässä

Kahdella ensimmäisellä kierroksella Ilonen on sijoitettu pelaamaan konkarien ketjuun.

Ruotsin 46-vuotias Robert Karlsson on maansa ykkönen ET:n kilpailujen ( 536) ja voittojen (11) määrässä. Tanskan Thomas Björn ( 44-v) omaa 15 ykköstilaa ja palkintorahaa pääkiertueelta yli 20 miljoonaa euroa. 
Kolmikko lähtee torstaina taipaleelleen torstaina kello 6.10 Suomen aikaa. 
Roope Kakon starttiaika on 6.40. Mikko Korhosen 5.50 .

Kilpailukauden käynnistyessä Mikko Ilonen on World Rankingilla 182. Kauden 2014 loppuvaiheilla hän kipusi hetkeksi sijaluvulle 37.

www.mikkoilonen.fi
www.europeantour.com
lisätietoja myös: teemu.tyry@golfpiste.com
0500-601221