Mikko Ilonen 12. Malesiassa

Mikko Ilonen (71-69-64-72) jäi seitsemän lyönnin päähän voittaja Marcus Fraserista Malesiassa pelatussa European Tourin kisassa.

Ilosen sijoitus oli 12., palkintorahaa hän kuittaa reilut 42 700 euroa.

Ilonen teki sunnuntaina kentän toisella reiällä birdien, kaksi bogeyta väyliltä viisi ja kuusi laskivat kuitenkin kärjen karkuun. Biriden määrä jäi päätöspäivänä kahteen, kolmena ensimmäisenä Ilonen oli tehnyt niitä yhteensä 17.

"Viikko kokonaisuutena oli melkoisen varmaa tekemistä. Lyömisen osalta oli ajoittain vaatimattomia jaksoja, mutta pelasin ja tein tulosta hyvin. Avauksia pitäisi saada suuremmalla prosentilla väylille. Kärsivällisyys oli taas valttini", Ilosen viittasi aseeseen, joka on kantanut häntä kauden neljässä ensimmäisessä kisassa.

Sijoitukset 22., 13., 16. ja 12. ovat neljän perättäisen kisan jaksossa Ilosen koko uran parhaat. Alkavalla viikolla hän pelaa Australian Perthissä, jonne on Kuala Lumpurista noin 5,5 tunnin lento.

Ilosella on harkinnan alla osallistuminen Thaimaan Hua Hinissa pelattavaan ET:n kisaan maaliskuun 10.-13. päivinä. Maaliskuun toisella puoliskolla käytävän Intian kisan hän jättää väliin.

Aasian ja Lähi-Idän kisojen jälkeen Mikko Ilosen seuraava pelimahdollisuus näiden jälkeen on huhtikuun kolmannella viikolla käytävä Espanjan avoin mestaruuskilpailu Valderraman kentällä.

Teemu Tyry