Mikko Ilonen on yksi True Thailand Classicin suosikeista

European Tourin viikonlopun kilpailu, True Thailand Classic pelataan Hua Hinissa, Black Mountainin kentällä

Usean  talven aikana pitkiä jaksoja Black Mountailla leireillyt Mikko Ilonen on saanut alkuviikosta jo hyvin kiinni vallitseviin olosuhteisiin.

 

"Karheikot on leikattu hyvin lyhyiksi. Mielestäni ratkaisevaan asemaan nousevat lähestymiset viheriölle. Niiden täytyy olla oikealla puolella lippua, sillä ruoho on leikattu niin alas kuin näin muodokkailla viheriöillä on mahdollista. Jos joudut väärälle puolelle, lähipeli on hyvin vaikeaa selviytymistaistelua bogia vastaan", Ilonen määrittelee kisan olosuhteita.

True Thailand Classic pelattiin edelliskaudella ensimmäistä kertaa. Andrew Dodtin voittotulos oli 16 alle, huipputasaisessa kisassa hänelle seitsemän lyöntiä hävinnyt Mikko Korhonen oli 25. Ilonen ja Kakko eivät olleet mukana.

Nyt suurimpina suosikkeina ovat Joost Luiten, Thomas Pieters, Peter Uihlein, Thongchai Jaidee, sekä Kiradech Abhibarnrat.

Mikko Ilosen hyvät esitykset alkuvuodesta sekä "kotikenttäetu" ovat nostaneet hänet vedonlyöntifirmojen listoilla kahdeksanneksi suurimmaksi suosikiksi.

Mikko Ilonen lähtee torstain kierrokselle ensimmäisenä suomalaisista ( klo

03.00 Suomen aikaa). Hänen pelikavereinaan ovat Aasiassa uraansa rakentanut Rikard Karlberg sekä Japanin konkari Shingo Katayama, joka on noussut World Rankingilla syksyn 2015 hyvin otteiden vuoksi sijaluvulle 72.

Roope Kakko (8.20) ja Mikko Korhonen  (8.00) pelaavat paikallista aikaa iltapäivällä.

Teemu Tyry