Mikko Ilonen nöyrällä asenteella Valderraman kentän kimppuun

14.4.2016

Mikko Ilonen käynnistää pelinsä Valderraman kentällä järjestettävissä Espanjan avoimissa torstaina kello 15.50.
Hän on harjoitellut Aurinkorannikolla reilun viikon, vietettyään sitä ennen reilut kolme viikkoa Suomessa.
Valderrramasta Ilosella on kisakokemusta kahdesta tapahtumasta.

Kaudella 2007 hän pelasi Volvo Mastersin ja 2010 Andalucia Valderrama Mastersin.
Kierroskeskiarvo on kuudella kierroksella ollut päälle 76 lyönnin, kärkeen on jäänyt matkaa.

'Valderrama on monella tavalla hyvin raastava kenttä. Pelaaminen sillä muistuttaa major-tapahtumia. Viheriöt ovat hyvin ahtaat ja karmeat karheikot ovat heti siinä vieressä. Hyvin saa pelata, jotta pääsee parin tuntumaan. Tiistaina pelasin varsin hyvän kiekan Roope Kakon kanssa. Lyöntejä napsahti tauluun 76(+4)', Ilonen kuvailee olosuhteita.

'Hienoahan tätä kenttää on pelata, mutta en lähtisi sanomaan, että se jotenkin sopisi minulle. Kärsivällisesti täytyy edetä ja käyttää birdiepaikat tehokkaasti hyväksi', hän jatkaa.

Torstaina Ilonen saa seurakseen kaksi todellista Tourin tervaskantoa, Open Championshipin 1999 voittaneen Paul Lawrien (47-v), sekä Ranskan Raphael Jacquelinin (41-v).

Kaksikko on pelannut pääkiertueella yhteensä 1100 kisaa ( 574-526), joista voittoja on 12. Ilonen on kolmikon kokemattomin, ( 342 kisaa, viisi voittoa) ja nuorin (36-v).

Espanjan avoimista Ilosella ei toistaiseksi ole suuria menestyksiä, mutta kuitenkin yksi Tourin ennätys. Kaudella 2003 hän sivusi Costa Adejen kentällä Teneriffalla yhden kierroksen eagle-ennätystä (4). Kaikki kotkat tulivat par-viitosilla, joita Seve Ballesteroksen suunnittelemalla kentällä on kuusi.

Kuluvan kauden kuudessa kisassa Ilonen esiintyi pirteästi neljässä ensimmäisessä, joissa sijoitukset olivat sijalukujen 12-22 välillä. Kahdessa viimeisessä taival on päättynyt kahteen kierrokseen.