Mikko Ilonen nousi hyviin asemiin Espanjan avoimissa

15.4.2016

Mikko Ilosen toisen päivän tulos (72) (75-72,+5) osoittautui todella kovaksi noteeraukseksi Spanish Openin toisena päivänä.

Valderraman kentän 'kireydestä' kertoo paljon se, että päivän paras tulos lähes 130 pelaajan joukosta oli 70 lyöntiä (-1).

Ilonen nousi 39 sijaa torstaista, kisan puolivälissä hän on 24. eEoa kisaa johtavaan Pablo Larrazabaliin on kahdeksan lyöntiä, kärkikymmenikön viimeisiin pelaajiin kolme lyöntiä.

Ilonen paransi tilastojen mukaan kaikkia osa-alueita pelissään. Väyliin hän osui kahdeksan kertaa ( torstaina kolme), birdietä Ilonen puttasi kymmenen kertaa ( 8).

'Tämä oli ehkä ehjin kierros, jonka olen urani aikana saanut aikaiseksi Valdrerramassa. 17 reikää pelasin ja rutistelin hyvin tulosta. Se yksi ( triplabogey) menee sarjaan ynnä muut tapahtumat.Todella mukavalta tuntuu päästä haastamaan Valderrama vielä kahdesti viikonlopun aikana', Ilonen laskeskeli.

'Griinien kanssa olen tehnyt sinunkaupat, jotkut avauslyönnit tuottavat vielä harmaita hiuksia. Niihin en ole löytänyt sopivaa näkymää', hän jatkoi analysointiaan.

Ilosen toisen päivän tulos (72) sivuaa aiempaa yksittäisen kierroksen ennätystä. Ennen tämänvuotista kisaa hänen kierroskeskiarvonsa Valderramassa oli peräti 76,5.

Lauantaina Ilonen saa ryhmäänsä kivikovat kirittäjät. Rafa Cabrera Bello on pelannut loistavan alkukauden. Hänen sijoituksensa Race to Dubai-listalla on neljäs. Intian S.S.P Chowrasia on saman listan 31. Hänen tilillään on voitto kotimaansa mestaruuskisioista.

Kolmikko lähtee kierrokselleen kello 12.15 Suomen aikaa.