Mikko Ilosella vahva kisa Kiinassa

24.4.2016

Mikko Ilonen (72-70-68-70,-8) jatkoi päätöspäivänä nousuaan European Touriin kuuluvassa Shenzhen Internationalissa.

 Hän nousi jaetulle sijaluvulle 13. Sijoitus saattaa vielä hivenen muuttua maanantaina aamulla, jolloin kärkiryhmät pelaavat viimeiset reikänsä.

Aiempien päivien tapaan myös sunnuntaina ukkostauko viivästytti kisan etenemistä.

 

Ilosen eroa kisaa johtaviin kolmeen pelaajaan on kuusi lyöntiä.

 

Shenzhenin kilpailu on jo kauden viides, jossa lahtelainen häviää voittajalle vain 6-9 lyöntiä. Vaikka top-10 sijoituksia ei vielä ole tullut, Ilonen on kolkutellut kärjen kannoilla hyvin tiiviisti.

 

"ärkeen nouseminen on jäänyt pienestä kiinni, pelillisesti paketti on hyvässä kunnossa. Shenzhenissa pelasin pari oikein hyvää kierrosta, kahtena ensimmäisenä en vaan onnistunut tekemään tulosta, lähipeli oli hampaatonta. Se vei mahdollisuudet."

 

"äätöspäivänä olo tuntui kauhealta, oli voimaton olo kropassa. Jouduin rutistamaan jokaista lyöntiä. Melkein toivoin, että ukkostauko olisi siirtänyt loppureikäni maanantaille'" tauon jälkeen kuusi reikää mainiosti yksi alle pelannut Ilonen kertoi tuntemuksistaan.

 

Shenzhenista Ilonen ansaitsee 35 000- 38 000 euroa riippuen lopullisesta sijoituksesta. Hän saa myös World Ranking-pisteitä, jotka pitävät sijoituksen listalla ( nyt 196.) 200 ensimmäisen joukossa.

 

Maanantaina Ilosella on vuorossa matkustus-ja lepopäivä. Valmistautuminen Pekingin Volvo China Openiin käynnistyy tiistaina.

 

Hän on sijoittunut China Openissa kolmasti kymmenen joukkoon ( neljäs, toinen, kahdeksas).