MIkko Ilosen kisaputki käynnistyy Irlannissa

19.5.2016

 Mikko Ilonen pelaa seuraavien 18 päivän aikana peräti 14 kisakierrosta ja pyrkii parantamaan asemiaan listoilla päästäkseen mukaan kesän suurkilpailuihin.

Urakka käynnistyy torstaina Irish Openin käynnistyessä hänen osaltaan kello 10.40 Suomen aikaa.

Irlannissa jaetaan palkintorahaa neljän miljoonaa euroa, seuraavalla viikolla Lontoossa ( BMW PGA Championship) potissa on vielä miljoona enemmän.

Kisan jälkeisenä maanantaina järjestetään Walton Heathilla, samassa kaupungissa US Openin 36 reiän karsinta.

Kisaputki päättyy Tukholman Nordea Mastersiin.  Mikko Ilonen ja Roope Kakko osallistuvat näihin kaikkiin, Mikko Korhonen jättää ainakin Ruotsin tapahtuman väliin.

Mikäli jatkopaikka aukeaa kaikissa kolmessa ET:n kisassa, jaksoon mahtuu 18 päivän aikana 14 kilpailukierrosta.

”Tavoitteeni tälle kaudelle on päästä pelaamaan kaikissa lopuissa majoreissa”, julisti Mikko Ilonen oma-aloitteisesti ennen Irlannin matkaansa.

Vaikka Ilosella on hyviä kisoja etenkin alkukaudesta ja Race to Dubain sijaluku 61. hallussaan, on kokonaispanos ollut vaisumpi kuin mitä hän itse, sekä suuri yleisö odottivat.

Seuraavien viikkojen aikana Ilonen voi tukeutua paitsi tauon tuomaan virkeyteen, myös aiempiin menestyksiin.

Irish Openin hän voitti vuonna 2014 johdettuaan alusta loppuun. Tuore Mastersin voittaja Danny Willett hiillosti  kärkiparissa sunnuntaina suomalaista, joka piti pintansa..

Ilonen viihtyi pitkiä jaksoja vihreällä saarella jo amatööriaikoinaan ja voitti arvostetun West of Irelandin.

Walton Heathin karsinnoista Ilonen päässyt kahdesti US Openiin ( 2010, 2012).

Nordea Mastersista hänellä on kaksi voittoa (2007 & 2013) sekä yksi kolmossija (2012) .

Wentworhtissa käytävässä ET:n lipppulaivakisassa BMW PGA Championshipissa ei kivikovassa seurassa ole vielä osunut kohdalle kovaa onnistumista.

Paras sijoitus on 12.

”Tämä kolmen viikon jakso on raskaudestaan huolimatta varsin mieluinen. Paikat ovat tuttuja, matkat lyhyitä. Pääsee valmistautumaan ja lepäämään haluamassaan suhteessa”, hän kertoo.

”K Clubilla on aiemmin pelattu European Openia. Kentästä ei kuitenkaan ole jäänyt kovinkaan paljon mieleen”.

Viimeisellä C Klubin kisavuotena pelattiin resortin toista kenttää, Smurfit Coursea. Ilonen teki hole in onen kentän viimeisellä reiällä sunnuntaina.

Märän kelin johdosta par-viitonen oli muutettu par-kolmoseksi. Holari on edelleen Ilosen ainoa ET:n kisakierroksilla tekemistä.