Mikko Ilonen 20. Tukholmassa

5.6.2016

Mikko Ilonen (68-70-75-73,-2) jäi 14 lyöntiä Nordea Mastersin voittajalle Matthew Fitzpatrickille Bro Hof Slott Golf Clubilla.

Sunnuntaina Ilonen aloitti birdiellä, mutta pian viiden reiän jaksoon tuli tuplabogey ja kaksi bogia, jotka veivät mahdollisuudet suuremmalta nousulta. Viimeiset kymmenen reikää hän pelasi kaksi alle ja nousi kolme sijaa.
'Tämä viikko uskoakseni käänsi junaani parempaan suuntaan. Puttaaminen olisi voinut olla parempaa, mutta sitä ei auta jäädä suremaan. Viikonlopun olosuhteet olivat todella haastavat, alle parin pelaaminen sunnuntaina oli kovaa valuuttaa, kuten tuloslista kertoo', Ilonen pohti.

Ilonen ansaitsee Nordea Mastersista 17.450 euroa. Kauden ansiot ovat lähes tasan 200 0000 euroa, sijoitus rahalistalla paranee hieman edellisviikosta (75.)

Lisäksi hän saa hieman World Ranking-pisteitä, jotka kasvattavat eroa Roope Kakkoon sekä suomalaisten keskinäisessä olympiakarsinnassa kolmantena olevaan Mikko Korhoseen.

Ilonen on pelannut kaudella 12 kisaa, jatkoonpääsyjä on seitsemän. Kauden neljä ensimmäistä esitystä olivat todella tasokkaita, eroa voittajaan jäi 6-9 lyöntiä ja sijoitukset olivat välillä 12-22.

Huhtikuussa Ilonen oli lisäksi 13. Kiinassa. Ruotsin kisan 20. tila ei täyttänyt kovia odotuksia, mutta kertoo siitä, että kärkisijoitukset ovat seuraavissa kisoissa mahdollisia.

Ilonen pelaa seuraavan kerran 23.6-26.6 Saksassa, olympiakarsintaan kuuluvat myös tätä seuraavina viikonloppuina pelattavat rahakkaat Ranskan ja Skotlannin avoimet.
Ilosen tiukkaa kisarulettia täydentää myös Open Championshipin karsinta (28.6.).