Soketti vei Mikko Ilosen mahdollisuudet Ranskan avoimissa

3.7.2016

Mikko Ilosen (69-68-75-74,+2) viimeisen kierroksen sisääntulo pudotti hänet niiden neljän pelaajan joukosta, jotka saavat paikan Open Championshipiin.

Ilonen oli yhdeksän reikää pelattuaan kierrostaan yhden alle ja taistelemassa kärkisijoituksista.
Hänen kohtalokseen koitui kuitenkin triplabogey ( kolme yli parin) kentän 13:lla väylällä.

'Toinen lyöntini oli soketti, pallo päätyi hyvin vaikeaan paikkaan pitkään heinään. Seitsemän kertaa löin ilman penalttia. Ei siinä sen ihmeempää tarvittu', Ilonen kertasi mustaa hetkeään.

Sisääntulon Ilonen pelasi neljä yli, sijoitukseksi tuli jaettu 25.

Kolme lyöntiä parempi tulos olisi tuonut sijan 11. ja osallistumisoikeuden kahden viikon päästä pelattavaan Open Championshipiin.

'Muuten peli oli varsin tasapanoista, puttien vauhtien kanssa oli hankaluuksia, ei tullut upotuksia. Tämä oli kuitenkin paras sijoitukseni täällä, peli on hyvässä formussa ja seuraavalla viikolla yritetään vielä kerran paikkaa Openiin.'

Palkintopotista Ilonen kuittaa 34 300 euroa.

Ranskan kisa oli Iloselle kauden 14., hän on kolkutellut useasti kärjen kantapäillä, mutta top ten- sijoituksia ei vielä ole tullut.
Ilonen on ollut seitsemän kertaa sijoilla 12-25.

Torstaina käynnistyvässä Scottish Openissa on tarjolla neljä paikkaa kauden kolmanteen majoriin.

Ranskan avoimet voitti ylivoimaiseen tapaan Ilosen lauantainen pelikaveri Thongchai Jaidee. Ilonen kiritti voittajaa kahden ensimmäisen kierroksen ajan myös Nordea Mastersisa ( Matthew Fitzpatrick)