Mikko ILosen ote pitää Skotlannissa

8.7.2016

Mikko Ilonen (71-71,-2) on Scottish Openissa ennen viikonloppua 19. ja kuusi lyöntiä kisaa johtavaa Alexander Norenia jäljessä.

Ilosen kierroksen alku oli vaikea, hän teki kuuteen reikään kolme bogia. Hän sai tehoja irti lyönneistään vasta sisääntulossa, jossa viidellä viimeisellä tekemänsä kolme birkkua nostivat Ilosen hyviin asemiin.

'Takaysin olin hyvällä jalalla liikkeellä. Kun tuli paikkoja, rokotin heti tekemällä birdien. Pääsin lyömään lähestymisiä mainioista kulmista avausten oltua teräviaä', Ilonen analysoi.
'Kierroksen alku oli sitäkin kohmeisempaa. Peli eteni rytmittömästi, oli odottamisia ja vähän sadekuuroa. Pysyin kuitenkin kärsivällisenä ja se palkittiin lopussa.'

Par-viitosilla Ilonen kompasteli pelaten nämä neljä reikää yhden yli.
'Lauantaina on sitten otettava revanssia niistä väylistä.'

Neljä parasta pelaajaa, joilla ei ole paikkaa Open Championshipiin, saa sellaisen Scottish Openin kautta. Edellytyksenä on sijoittuminen 12 ensimmäisen joukkoon varsinaisessa kisassa.

Kahden kierroksen jälkeen Ilosen edellä on 18 pelaajaa. Näistä kuudella on paikka Openiin, 12 muuta havittelee sitä Castle Stuart Golf Linksin kentältä.

Roope Kakko (+3) ja Mikko Korhonen (+3) karsiutuivat. Samalla varmistui myös se, että Rion olympialaisissa Suomea edustavat Mikko Ilonen ja Roope Kakko.