Mikko Ilonen metsästää reikäpelikisan voittoa Skotlannissa

4.8..2016

Mikko Ilonen on yksi voittajasuosikeista torstaina käynnistyvässä Europen Tourin Paul Lawrie Match Play Championshipissa. Mukana on 64 pelaajaa, Ilonen pelaa avausottelunsa kello 15. 10 Korean Jin Jeongia vastaan.

Kisassa ei pelata alkulohkoja, vain voitolla pääsee eteenpäin. Ilosella on ansiolistallaan Euroopan tärkeimpien reikäpelikisojen voitot. Paul Lawrien kisaan hän osallistuu ensimmäistä kertaa.

Ilonen oli paras vuonna 2000 Amateur Championshipissa. Kaudella 2014 Ilonen voitti Volvo World Match Play Championshipin. Finaalissa kaatui Henrik Stenson, viiden voiton putkessa kukistuivat Stensonin tavoin saman syksyn Ryder Cup-joukkueessa pelanneet Graeme McDowell ja Victor Dubuisson.

Skotlannissa Archerfield Golf Linksilla osanottajalistalla ei ole maailmantähtiä, mutta rutinoituneita European Tourin menestyjiä sitäkin enemmän.

Ilosella kävi paras mahdollinen arpaonni, sillä avauskierroksen vastustaja Jin Jeong on ollut peliensä kanssa reilut kaksi vuotta täysin ”kuutamolla”. Niissä lyöntipelikisoissa, joissa pelaajia on karsittu kahden kierroksen jälkeen Jeong on päässyt viimeisissä 45 kilpailussaan vain kerran jatkoon. Tuolloinkin hän jäi viimeisten joukkoon.
”Jeong on tallikaverini manageritoimisto Sportyardissa. Hän on kova tekemään työtä, mutta nuorimies on maksanut kovaa hintaa draiveistaan, jotka lentelevät välillä villisti ympäriinsä. Nyt pelataan reikäpeliä, joka on aina arvaamattomampaa”, Ilonen määritteli ennakkoasetelmat.
Toisella kierroksella otteluparin voittaja kohtaa joko Maximilian Kiefferin tai Edoardo Molinarin