Mikko Ilosella hyvä henki päällä Riossa

10.8.2016

Mikko Ilonen oli  toiseksi viimeisen harjoituspäivänsä, tiistain jälkeen erittäin hyvällä ja odottavaisella mielellä olympialaisten suhteen.

”Mainiosti olen sopeutunut olympiakiemuroihin, kuten myös caddieni Jason Hempleman. Jos jotain ongelmia on ollut, en ole kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota. Normiviikoista hyvin erilainen on meneillään. On paljon mielenkiintoisia asioita positiivisella tavalla esillä. Olympiakylä on tosi jees, melko erikoinen monella tavalla. Onneksi asun tässä muun suomalaisjoukkueen kanssa”, Ilonen kertoi kotiutumisestaan olympiakylään.

Keskiviikkona on viimeinen valmistautumispäivä, harjoittelun lisäksi Ilonen aikoo pelata ainakin puolet kierroksesta, yhdeksän reikää.

”Takana on aiemmilta päiviltä jo 27 reiän pelit, lajitreeniä sekä fyysistä harjoittelua. Kun menin aamulla salille, siellä oli seurana 80-vuotias golfin teräsmies Gary Player vetämässä omaa ohjelmaansa. Hattua pitää ottaa päästä tuon legendan edessä.”

Ilonen on haltioissaan Gil Hansen suunnittelemasta kisakentästä kertoessaan.

”Se on yksinkertaisesti ihan helkutin hyvä, ja muistuttaa  Melbournen kuuluisan ”sandbeltin” hiekkapohjaisia linkstyyppisiä kenttiä, kuten Royal Melbournea. Hanse on saanut   kisakenttään varattuun alueeseen suunniteltua kokonaisuuden, jossa on siirretty erittän vähän maata ja saatu säilytettyä alueen alkuperäinen luonnollisuus. Osuu minun silmääni mainiosti.”

”Kentällä on hyvässä suhteessa pitkiä ja lyhyitä väyliä. Par-nelosista kaksi on tosi pitkiä, vastaavasti tarjolla on ainakin yksi nelonen, jonka voi onnistuessaan lyödä avaukselle viheriölle. Pitkät mailat tulevat olemaan isossa roolissa kierroksen aikana. Lyhyitä rautoja, wedgejä pääsee lyömään hyvin vähän lähestymisissä”, Ilonen kuvailee.

Kolmea eri hiekkalaatua

Viisi kertaa European Tourilla voittaneen Ilosen kehut eivät rajoitu kentän suunnitteluun, vasta alkukesästä käyttöönotetun areenan kunto saa suitsutusta.

”Kenttä on kokonaisuudessaan hyvässä tikissä. Bunkkereita on paljon, hiekkaa niihin on ladattu tavanomaista enemmän, joka aiheuttaa sen, että pallo makaa vain harvoin pinnalla. Lisähaastetta tuo se, että bunkkereissa on harvinaislaatuisesti kolmea eri hiekkalaatua” Ilonen kertoo.

Tavoitteena mitali

Kisassa on mukana 60 pelaajaa 34 eri maasta. Heistä 32 on maailmanlistalla sadan ensimmäisen joukossa. Kaikki pelaavat neljä kierrosta, kolmelle ensimmäiselle on tarjossa mitalit.

Mikko Ilonen lähtee olympiadebyyttiinsä torstaina kello 15.25 Suomen aikaa päivän 11:ssa kolmikossa yhdessä Etelä-Afrikan Jaco van Zylin ja Kanadan David Hearnsin kanssa.

Sama ryhmä pääsee perjantaina halkomaan tuulta ykköstiiltä ensimmäisenä kello 13.30 Suomen aikaa.(7.30 Brasiliassa). Kahdella viimeisellä kierroksella pelataan käännetyssä paremmuusjärjestyksessä.

Mikko Ilonen on ollut kuluvalla kaudella ennätyksellisesti yhdeksän kertaa 17 kisan aikana sijaluvuilla 12-25. Vaikka suurin osa edellämainituista menestyksistä on tullut kovassa seurassa, kauneusvirheenä saldossa on kärkisijoitustan puuttuminen.

Olympiagolfiin hän  lähtee ennakkoasetelmissa  potentiaalisena menestyjänä.

”Tavoitteeni on saavuttaa Riosta sunnuntaina mitali. Hyvin onnistuessani se on täysin mahdollista”, Ilonen valoi tiistaina uskoa mitaliinsa.