Mikko Iloselle jäi kirittävää Riossa

Mikko Ilonen kirjasi torstaina olympiagolfin käynnistyessa Rio de Janeirossa tuloksen 73, kaksi yli parin. Hän on kymmenen lyöntiä jäljessä kisaa johtavaa Marcus Fraseria (63).

 ”Kierros lähti hyvin käyntiin. Minulla oli hyvä ja rauhallinen olo kentällä. Tarkoitus on rakentaa peliä ja kisaa päivä päivältä, mutta nyt jäi muutama lyönti piippuun lopussa. Onneksi sain muutaman hyvän par-putin reikään, niin maistuu kisakylän ruoka aika paljon paremmalta niiden jälkeen”, Ilonen sanoi.

 Kierroksen loppupäässä Ilonen kadotti tuntuman lähipeliinsä ja löi muutaman heikon chipin. Hän analysoi ongelman syyn tuoreeltaan.

 ”Tällä kentällä pitää olla aika aggressiivinen osumassa. Olin nyt vähän turhan varovainen”, hän kertasi.

 Ilonen jakoi auliisti kiitosta suomalaisten runsaslukuiselle kannustusjoukolle, joka seurasi pelaajien kintereillä koko kierroksen ajan. Golfin paluuta olympiaperheeseen hän pitää lajin kannalta ensiarvoisen tärkeänä asiana.

 ”Tässä on ollut niin paljon negatiivista julkisuutta ei pelkästään golfin, vaan koko tapahtuman ympärillä kisojen alla, mutta nyt tämä tulee kääntymään ihan toisin päin. Kyllä tämä oli lajille tosi hieno päivä”, hän sanoi.