Mikko Ilonen 21. Rion olympialaisissa

14.8.2016

Golfin miesten olympiaturnaus pelattiin päätökseen sunnuntaina Rio de Janeirossa. Seitsemänneltä sijalta  päätöspäivään lähtenyt Mikko Ilonen ei pystynyt haastamaan kisan kärkeä ja sijoittui lopulta jaetulle 21. sijalle.

Hän teki sunnuntaina tuloksen +2 (73) ja yhteistuloksen -3.

 ”Kyllä hyvät kahvit keitän, kun pääsen takaisin kylälle, se on ihan varma”, hän sanoi.

 ”Vaikeaa oli tänään tiillä. Tuli sellaisia vetoja vasemmalle, eikä se varoittanut niistä yhtään. Meikäläisen puoli on kuitenkin oikea ja sen missin tunnen, mutta vasenta missiä en tunne, ja sitten ollaan hankaluuksissa koko ajan. Joutui aika kovaa rutistamaan tänään, että pysyttiin kasassa”, Ilonen kommentoi.

 Samassa ryhmässä Ilosen kanssa pelannut Yhdysvaltain Matt Kuchar nousi lopulta kolmanneksi ja pokkasi olympiapronssia.

 ”Joo, kyllä minä sanoin, että se on mahdollista. Mutta jos Ilosen pojan tuossa olisi pitänyt puristaa yhdeksän alle tänään, niin ihan niin isoja salamoita ei ole taivaalla tänään”, hän luonnehti.

 ”Sanoin jo alkuviikosta, että kolme mitalia jaetaan ja ne muut sijoitukset ovat ’ynnä muuta -sijoituksia’. Ne sijoitukset jäävät nyt sitten minullekin, mutta kyllä tämä on ollut mahtava viikko, enkä ala nyt surkutella sitä.”

 Olympiakokemusta Ilonen pitää ensiluokkaisen hienona.

 ”En kyllä vaihtaisi pois. Kyllä se oli ennakkoasetelmakin, että on mahtava lähteä reissuun ja tulla tänne. Ja eiköhän se negatiivisuus, jota golfin ympärillä on ollut, ole jo nyt viimeistään pyyhkiytynyt pois”, Ilonen sanoi.

 Golf on mukana olympialaisissa neljän vuoden päästä Tokiossa. Ilonen on laskeskellut, että saattaa tuolloin olla joukkueen ikänestori.

”Kyllä oma ajatus on, että sinne pitää päästä”, hän sanoo päättäväisesti.