MIkko Ilonen 12. Sveitsissä

4.9.2016

Mikko Ilonen sivusi kauden parasta sijoitustaan Sveitsissä

Mikko Ilonen ( 66-67-68-71,-9) oli Omega European Mastersissa Crans Sur Sierren Golf Clubilla 12. Samalle sijalle hän ylsi alkukaudesta Malesiassa.

Voittoon uusinnan kautta pelannut Ruotsin Alex Noren voitti suomalaisen kahdeksalla lyönnillä.

Päätöspäivään  Ilonen lähti  neljänneltä tilalta.

Aiempien päivien malliin ensimmäinen puolisko oli vaikeaa. Lahtelainen oli neljän reiän jälkeen kaksi yli. Birdejä Ilonen teki kierroksen mittaan viisi, mutta myös saman määrän bogeja. Loppukiri jäi ottamatta, viimeisen reiän bogey pudotti hänet kärkikymmeniköstä.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Ilonen teki tulosta lähipelillä viheriön ympäristöstä. Hän rakensi parin kymmenen kertaa niillä 13:lla kerralla kun lähestyminen ei osunut viheriöön ”oikealla” lyöntimäärällä.
Viikonloppuna sama tilasto oli toista ääripäätä, vain kerran kymmenestä Ilonen sai näistä tilanteista pallon kahdella lyönnillä reikään.

”Henki tekemisessä oli hyvä. Keskipitkät raudat pettivät minut muutamassa paikassa. Pelaaminen meni taisteluksi lähes alusta loppuun, ei tullut mitään ilmaiseksi. Jäi puuttumaan kunnon rytmi omaan tekemiseen”, Ilonen luonnehti.

”Näitä lähellä kärkeä sijoituksia on tullut melkoinen määrä. Tulos oli  kuitenkin huomattavasti parempi kuin viikon alkaessa niskakivun iskettyä uskalsin toivoa”, Ilonen muistutti itseään.

Jaettu 12. tila tuottaa Iloselle reilut 41 000 euroa. Kauden kokonaisansiot ovat nyt noin 350 000. Ilonen nousee muutaman sijan sekä ET:n rahalistalla (ennen kisaa 73.) kuin myös maailmanlistalla  (245.)

Sveitsin kisa oli jo kauden 11. jolloin hän on 25 ensimmäisen joukossa. Tämä on Ilosen uran ennätys.
Näistä ei kuitenkaan yksikään ole top ten-sijoitus, joita kausien 2001-2015 aikana on voitot ( 5) mukaan lukien 34.

Tasaisen hyvästä tekemisestä kertoo sekin, että Ilosen keskimääräinen sijoitus kuluvalla kaudella European Tourin kisoissa(43.) on sekin uran paras. 

Seuraava kisa käynnistyy torstaina Hollannissa, jonne Mikko Ilonen matkustaa suoraan Geneven kautta.

"Maanantaina on aamulla köli kädessä  The Dutch-kentän rangella", Ilonen kertoi nopeasta maisemanvaihdostaan  KLM Openiin.

www.mikkoilonen.fi
www.europeantour.com
lisätietoja myös: teemu.tyry@golfpiste.com