Mikko Ilosen niska vihoittelee Monzassa

13.9.2016

Mikko Ilosen valmistautuminen  torstaina Monzassa,  Milanon lähistöllä käynnistyviin Italian avoimiin on sujunut toivottua rauhallisemmissa merkeissä.

”En ole päässyt harjoituskierrosta pelaamaan, niska vähän oikuttelee, mutta se saadaan torstaiksi kuntoon”, hän viestitti keskiviikkona. Edellisen kerran Ilosella oli samoja harmeja Sveitsin osakilpailussa syyskuun alussa. Tuolloin hän oli kuitenkin lopullisella tuloslistalla hienosti 12., ennen päätöspäivää neljäs.

”Rata on aiemmilta vuosilta tuttu. Täällä avaukset ovat ratkaisevassa asemassa. Jos ne ovat oikeissa paikoissa, loppu on melko yksinkertaista. Monza on hieno puisto, parhaat muistoni ovat kuitenkin aiden toiselta puolelta, jossa olen pariin otteeseen ollut seuraamassa formula-kisoja”, Ilonen jatkoi.

Parco Reale di Monzassa pelattavassa kisassa Ilonen saa kahdella ensimmäisellä kierroksella seurakseen kuluvalla kaudella paluuta huipulle tehneen Nicolas Colsaertsin sekä Korean Soomin Leen, jolla on ansiolistallaan vuodelta 2016  uran ensimmäinen voitto ja yksi kakkostila ET:lta

Ennen Race to Dubai-sarjan finaalien käynnistymistä hän pelaa lokakuussa vielä St.Andrewsiiin huipentuvan Dunhill Links Championshipin sekä British Mastersin.

Osallistumisoikeus Race to Dubain finaaleihin ratkeaa näissä kolmessa kisassa, joita ennen Ilosen sijoitus listalla on 66.

Ilosen ryhmä lähtee kierrokselleen torstaina kello 9.50

Italian avoimet on ensimmäistä kertaa pitkän historiansa aikana palkintosummaltaan isojen kisojen luokassa. Potissa on peräti kolme miljoonaa euroa, joka on kaksinkertainen määrä aiempiin vuosiin verrattuna. Tämä pohjautuu Italian Ryder Cup-isännyyten kaudella 2022.

Vuodelle 2017 palkintosumman pitäisi sopimuksen mukaan seitsemään miljoonaan euroon.