Mikko Ilonen kilpailee Skotlannissa

5.10.2016

Mikko Ilonen osallistuu viikonloppuna European Tourin syksyn ”klassikkoon”, St.Andrewsin Old Coursella, Carnoustiessa ja Kingsbarnsissa käytävään Alfred Dunhill Links Championshipiin, joka on pelaajien suosikkilistan kärjessä.

Pyhän paikan lisäksi asiaan vaikuttaa myös muhkea palkintopotti, voittaja kuittaa sunnuntaina Old Coursen neljännen kierroksen jälkeen 711 000 euroa.

 Päivät tulevat olemaan pitkiä, kierrokset keskimäärin kuusituntisia, sillä kolmena ensimmäisenä päivänä kussakin ryhmässä on kahden ammattilaisen parina omaa palloaan lyövä amatööri.

Mikko Iloselle Alfred Dunhill Links Championship on jokavuotinen must. Hän on pelannut vuonna 2001 käynnistyneen kisan 14 kertaa.

Syksyllä 2011 tapahtuma jäi väliin jalkaleikkauksen johdosta.

Menestyskin on ollut hyvää, vaikka kärkisijoitukset puuttuvat.

Jatkoonpääsyjä on kymmenen, näissä lopullinen sijoitus on ollut välillä 22-51.

”Old Course on näistä kolmesta kentästä se joka minua eniten kiehtoo jo tunnelmansa johdosta. Hienoja kenttiä toki kaikki, Kingsbarns on ehkä lomagolfiin sopivin”, Ilonen pohti sunnuntaina ennen matkalle lähtöään.

Old Courselta Ilosella on ammattilaiskisoista peräti 26 kierroksen kokemus, Tom Watson ja Ian Woosnam toimivat pelikavereina vuoden 2000 Open Championshipissa.

Ilonen käynnistää pelinsä torstaina kello 13.23. Suomen aikaa Kingsbarnsin kentällä