Mikko Ilosella vahva nousu St. Andrewsin Old Coursella

7.10.2016

Mikko Ilonen (73-71, even) teki perjantaina St. Andrewsin Old Coursella viidellä viimeisellä väylällä neljä birdietä ja nousi hyvin vaikeasta asemasta cut-rajan tuntumaan Alfred Dunhilll Links Championshipissa.

 

Kun kierros on vielä hivenen kesken, Ilosen sijoitus on 71. Kisaa johtaa Ross Fisher (-11)

 

Ilosen kierroksen alku oli tukkoinen, seitsemän reiän jälkeen hän oli jo kolme yli parin. Neljän birdien loppukiri pudotti tuloksen alle parin(71,-1).

 

"Aloitin kierrokseni kentän takaysiltä, joka etukäteen tiedettiin vaikeammaksi puoliskoksi. Korttiin tuli bogeja kuitenkin  kovin helpon oloisesti. Kun pääsin helpommalle puoliskolle, kentän väylille 1-9, ei birkkuja tullut ennen viidettä reikää, vaikka paikkoja oli. Neljä birkkua viiteen reikään muutti tilanteen ihan toiseksi, nyt on kunnon mahdollisuus pelata lauantaina itselleen paikka sunnuntaille ja ajaa kärkeä kiinni", Ilonen suunnitteli.

"Keli oli alussa kova, pieni tihkusade  tyynnytti tuulta hiukan. Pitkät kalsarit ja pipo olivat kuitenkin paikallaan", Ilonen kiitteli asuvalintaansa.

 

 

Kisassa karsitaan pelaajia poikkeuksellisesti vasta kolmen kierroksen jälkeen, joten lauantaina Ilosen on jatkettava kiriään Carnoustien kentällä finaalikierrokselle pääsemiseksi.

 

Torstain kierroksensa hän pelasi Kingsbarnsissa, sunnuntain neljäs kierros pelataan perinteisesti St. Andrewsin Old Coursella.