Mikko Iloselle uran paras sijoitus St. Andrewsin Old Coursella

9.10.2016

Vaisusti kisan aloittanut Mikko Ilonen ( 73-71-67-67,-10) nousi kierros kierrokselta Alfred Dunhill Links Championshipissa ja oli lopulta 18. ansaiten hieman vajaat 50 000 euroa.

Sunnuntaina startti oli vaikea. Oltuaan yksi yli parin viidennen reiän jälkeen, hän rakensi kolme birdietä väylillä 6-9..
'Sisääntulon alussa oli hyviä paikkoja, mutta en kyennyt niitä hyödyntämään. 14:lla sain makean eaglen ( par-5), hienon avauksen jälkeen toinen lyönti tuli viheriön etureunaan, josta upotin nyppylän yli menneen puttin. Se oli hyvä bonus', kierroksellaan lisäksi viisi birkkua ja kaksi bogia tehnyt Ilonen kertoi.

Kierrostulokseksi tuli 67.

'Pelasin hyvän kierroksen, vaikka lyömiseni on juuri nyt hieman yksipuolista. Pystyn työstämään suorituksiani vain vasemmalta oikealle kaartavalla kierteellä ( fade). Onnnistuin tälläkin varustuksella pelaamaan palloa oikeisiin paikkoihin', hän jatkoi.

'Tämä oli hyvä nousujohteinen viikko, jolta sain enemmän kuin ennen sen käynnistymistä odotin”, Ilonen iloitsi.

Faktoja:

-Kilpailun voittaja Tyrrell Hatton (-23) oli omassa luokassaan, seitsemänteen sijaan Iloselle (-10) jäi eroa kolme lyöntiä.

-Mikko Ilonen on kilpaillut St.Andrewsissa pelattavissa kisoissa yhteensä 17 kertaa.

-Open Championshipeissa 2000 & 2015 hän karsiutui yhdellä lyönnillä.
-Päättynyt Alfred Dunhill Links Championship oli 15. johon hän osallistui. Aiemmin paras sijoitus oli 22.

-Skotlannin kisan jälkeen Ilonen on pelannut kuluvalla kaudella 22 kisaa ja sijoittunut ennätyksellisesti 12 kertaa sijoille 12-25.

-Ilonen ansaitsee uurastuksestaan noin 49 900 euroa, joka on kauden toiseksi suurin palkintoshekki

-Koko kauden palkintosumma on reilut 409 000 euroa, jolla Ilonen noussee hieman Race to Dubai-listalla.

-Ilonen pelasi perjantain kierroksensa lopulla ( viisi reikää ) sekä lauantaina ( viisi ensimmäistä) kymmenen peräkkäistä reikää tehden niillä kahdeksan birdietä sekä kaksi paria. Tulos (-8) on Ilosen uran paras.

-Ilosen sijoitus maailmanlistalla (248.) paranee viikonlopun jälkeen muutamalla sijalla.

-Seuraavat kisansa hän pelaa Englannissa ( British Masters 13.-16.10) sekä Portugalissa ( Portugal Masters 20.-23.10)

-Ilosella on erinomaiset mahdollisuudet päästä mukaan kaikkiin Race to Dubain kolmeen finaalikisaan ( Turkki, Etelä-Afrikka, Dubai), jotka pelataan marraskuun ensimmäisinä viikonloppuina.

-Lopullisesti Race to Dubain finaalikisojen osallistuvat varmistuvat lokakuun lopun jälkeisten rahalistan sijoitusten perusteella.