Mikko Ilonen miljoonapotin perässä Etelä-Afrikassa

9.11.2016

Mikko Ilonen jatkaa kilpailukauttaan torstaina käynnistyvässä Nedbank Golf Challengessa Sun Cityn Resortissa lähellä Johannesburgia.

Mukana Gary Player Country Clubin pitkällä kentällä on 72  European Tourin parhaimmistoon kuuluvaa pelaaja.

Ilonen oli mukana syksyllä 2014 pidetyssä kisassa. Tuolloin hän oli 30 pelaajan joukossa 28., eroa voittajaan muodostui peräti 28 lyöntiä.

”Silloin tulin kisaan hieman tyhjillä tankeilla, kausi oli pitkä ja menestystenkin vuoksi rasittava. Ajatus ei oikein ollut mukana. Nyt pääsen mukaan suoraan Turkin kisasta. Svingaaminen tuntuu omalta.”

”Lähilyönnit täällä tulee olemaan erikoisia, ruoho on erittän tiheää, paksua lehteä on pallon ympärillä, sitä kasvaa moneen suuntaan. Pallokin lentää ohuen ilmanalan vuoksi pidemmälle. Siitä on saatava tuntuma kisan käynnistymiseen mennessä. Todella magee kenttä kokonaisuutena”, Ilonen valoittaa olosuhteita.

Tavoitteenkin hän on asettanut.

”Turkin kisan sijoitusta (10.) haluan parantaa.”

Ilonen on Race to Dubai –listalla sijaluvulla 55. Etelä-Afrikan kisan jälkeen pelattavaan viimeiseen finaalikisaan Dubaihin otetaan 60 parasta. Ilosen mahdollisuudet pelata Dubaissa ovat erinomaista paremmat, sillä sijaluvulla 61. oleva pelaaja on yli 70 000 euroa häntä jäljessä.

Voittaja kuittaa Nedbank Golf Challengesta 1,048 miljoonaa euroa, viimeinenkin reilut 10 000.

Ilonen starttaa torstain kierrokselleen kello 9.10 Suomen aikaa seuranaan Romain Wattel sekä Alejandro Canizares.