Mikko Ilonen nosti tasoaan Etelä-Afrikan kisan avauspäivänä

10.11.2016

Mikko Ilonen (74,+2) on Etelä-Afrikan Sun Cityssa pelattavassa European Tourin kilpailussa avauspäivän jälkeen niukasti tuloslistan paremmalla puoliskolla.

Kierroksen ollessa vielä hivenen kesken hänen sijoituksensa 72 pelaajan joukossa on jaettu 32.

Kilpailua johtaviin Jeunghun Wanghiin (68,-4), Ross Fisheriin ja Felipe Aquilariin on matkaa kuusi lyöntiä.

Ulosmenon Ilonen pelasi kolmella bogeylla kolme  yli parin, sisääntulon yksi alle. Päivän toinen birdie tuli viimeisellä.

Kierroksen ensimmäinen reikä, lähinnä sen viheriö nousi melkoiseksi seinäksi Iloselle pidemmäksi aikaa.

”Olin puttaamassa birdietä metrin matkalta. Kolmen putin myötä korttiin merkittiin bogey. Meni jonkin aikaa, kunnes pääsin takaisin peliin mukaan.Ulosmenossa skooraus oli osaltani jumissa.”

 

Käänne parempaan tuli kierroksen puolivälissä, kahdella perättäisellä par-viitosella Ilonen sai paremmat tarjolla olleista tuloksista korttiinsa.

”Ysillä tein vaikeamman kautta parin, seuraavalla birdien. Peli-ilme kääntyi paremmaksi, loppuosa oli ihan hyvää tekemistä. Puuskainen tuuli pyörii etenkin laaksoissa arvaamattomasti, helle vie voimia. Ja tämä kenttä on niin haastava, että se pitää pelaajat varpaillaan, kuten tulostaso kertoo,” Ilonen kertoi kierroksen jälkeen.

Peliareena, Gary Player Coutry Club oli Iloselle työläs rasti myös kaudella 2014 jolloin hän teki tulokset 76-78-72-72 ja oli 30 pelaajan joukossa 28.

Viikonlopun kisassa kaikki pelaajat kiertävät neljä kierrosta.