Mikko Ilonen haki kauteen vauhtia Floridasta

17.1.2017

Miamin pohjoispuolella viiden viikon ajan leireillyt ja lomaillut Mikko Ilonen starttaa European Tourin kauden ensimmäiseen kisaansa Abu Dhabi Golf Clubilla torstaina kello 05.30 Suomen aikaa.

Mikko Ilonen teki viikonloppuna pitkän matkan Miamista Abu Dhabiin, jossa hän myös edellisvuonna avasi kautensa ollen 22., yhdeksän lyönnin päässä kisan voittaneesta Rickie Fowlerista.

 

Alkukausi oli Iloselle ennätyksellisen tasainen, hän oli neljässä ensimmäisessä kilpailussaan sijaluvuilla 12-25 pelaten 16 kierrostaan peräti 35 alle parin.

Tasaisuus oli Ilosella leimallista vuonna 2016. Hän oli yhteensä  14 kertaa sijoilla 10-25.   Race to Dubai-listalla nimi löytyi sijalta 58., ansioita kertyi 658 000.

 

European Tourilla kausi oli neljänneksi paras koko uralla.

 

Puoli lyöntiä pois tuloksesta

 

”Moni asia meni oikeaan suuntaan, sain pelata rahtusen terveempänä kuin kaudella 2015. Toivottavasti sama trendi jatkuu. Askel kerrallaan mennään kisoissa eteenpäin. Kaikkia pelin osa-alueita pystyn parantamaan. Jos saan kierrostuloksesta keskimäärin puoli lyöntiä pois, sijoitukset listoilla paranevat merkittävästi”, Ilonen ynnäilee.

 

World Rankingilla Ilonen on ennen viikonloppua 210. Uran paras lukema tällä mittarilla osui syksyyn 2014, jolloin hän oli 37. voitettuaan Englannissa käydyn ET:n reikäpelimestaruuden.

 

”Floridan leiri oli erittäin onnistunut. Sain harjoitella ja pelata hienoissa olosuhteissa. Suuria muutoksia tekniikkaan ei ole tehty. Fysiikan treenaamisessa ja lihashuollossa tavoite on tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä Pierre Johanssonin kanssa. Myös lajivalmentaja Timo Rauhalan kanssa kykenemme vielä kiristämään ruuvia, parantamaan harjoittelun tasoa”, Ilonen määrittelee.

 

Pelikavereistakin löytyi Floridassa kirittäjiä, nimekkäin näistä oli ET:n syyskauden ykköspelaaja Alex Noren, joka on maailmanlistalla kymmenes.

Valmis menestymään

Mikko Ilonen pelaa Abu Dhabin kisan jälkeen myös Qatarissa, Dubaissa sekä Malesiassa.

”Kunto tuntuu hyvältä, olen toipumassa hyvin yhdeksän tunnin aikaerosta ja lähden menestymään.”

Abu Dhabissa Ilonen on ollut parhaimmillaan 13.  Qatarissa lahtelainen ylsi 2014 kakkoseksi hävittyään uusinnan Sergio Garcialle.  Dubaissa paras sijoitus on viides ( 2014), Malesiassa 12.

”Näiden neljän kisan jälkeen matkustan Lahteen ja samalla seuraamaan hiihdon MM-kisoja. ET:n lopputalven ja alkukevään ohjelma on hieman risainen, joten valmistautumisaikaa kevät-ja kesäkauteen jää nyt käynnistyvän kisajakson jälkeen monta viikkoa”, Ilonen laskeskelee.

 

Abu Dhabissa kahdella ensimmäisellä kierroksella peliseurana ovat Darren Fichardt sekä Jaco Van Zyl.

 

Suosikkien listalla kovimmat nimet ovat edelliskauden ykkönen Rickie Fowler, major-voittajat Dustin Johnson ja Henrik Stenson sekä  Alex Noren.