Mikko Ilonen tavoittelee menestystä Dubaissa

1.2.2017

Torstaina käynistyvä Omega Dubai Desert Classic on Mikko Iloselle European Tourin kisoista vakiokohde, jossa hän pelasi ensimmäisen kerran villillä kortilla jo alkuvuodesta 2001.

Menestystäkin on tullut. Vuonna 2003 Ilonen johti kisaa kolmannella kierroksella ollen lopulta kuudes.

2014 pelikaverina oli kolmannella kierroksella Tiger Woods, molemmat pelasivat tuloksen 70. Päätöspäivänä Ilosen hurja vire (64 lyöntiä) nosti hänet viidenneksi.

Tasan vuosi sitten lahtelaisen sijoitus oli 16., hän jäi voittaja Danny Willettille vain kuusi lyöntiä.

Torstaina Ilonen saa 10.15 Suomena aikaa starttaavaan ryhmäänsä Lucas Bjerregaardin sekä Thomas Detryn.

"Olen ladannut akkuja Qatarin kisan jälkeen, vetänyt kaksi puolikasta harjoituspäivää. Tiistaina oli jo täysi höyry päällä, harjoittelun lisäksi pelasin 18 reikää. Keskiviikkona herkistelen taas vähäisemmällä, puolen päivän treenillä kisaa varten", Ilonen kertoi.

 

"Dubai ja Emiratesin kenttä ovat paikkoja, johin on aina kiva palata.Alkutalven viimeinen aavikkorasti on Abu Dhabin ja Qatarin jälkeen tämän lenkin klassikko.  Suomalaisia on kentän laidalla tavanomaista

enemmän kannustamassa. Tiger Woodsin osallistuminen kolmen vuoden tauon jälkeen luo lisää tunnelmaa tapahtumaan", Ilonen luonnehtii.

Woods on voittanut kisan vuosina 2006 ja 2008. Suurin ennakkosuosikki on kuitenkin Henrik Stenson, jonka lisäksi Euroopan 2016  Ryder Cup-joukkueesta on mukana yhdeksän muuta pelaajaa.

Mikko Korhonen jättää Dubain kisan väliin. Hän osallistuu Ilosen tavoin seuraavalla viikolla Malesiassa pelattavaan European Tourin kilpailuun.