Mikko Ilonen 32. Dubaissa- haasteita puttipelissä

5.2.2017

Mikko Ilonen ( 69-73-72-70,-4) nousi Omega Dubai Desert Classicin päätöskierroksella yhdeksän sijaa ja oli lopulta 32.

Voittaja, kisaviikon tiistaina Ilosen kanssa harjoituskierrosta pelannut Sergio Garcia (-19) voitti 15 lyöntiä paremmalla tuloksella. Henrik Stenson (-16) oli toinen.

Lahtelainen kuittaa ansioita noin 18 600 euroa ja nousee maanantaina julkaistavalla maailmanlistalla ( 216.) muutaman sijan.

”Sunnuntaista muodostui melkein se suunnittelemani viikon paras päivä. Oli paljon hyvää, tasaista peliä, muutaman lyönnin ottaisin kuitenkin mielellään uusiksi.”

Lähi-Idän kolme kisaa Abu Dhabissa, Qatarissa ja Dubaissa tuottivat odotettua vaisumman saldon, kahdessa ensimmäisessä kilpailussa Ilonen karsiutui.

Dubaissa kärki karkasi toisena päivänä, jolloin Ilonen joutui aamuryhmässä halkomaan kovaa tuulta.

Iltapäivän pelaajat, joihin mm. Garcia ja Stenson kuuluivat, pääsivät keskeytyksen myötä helpompiin olosuhteisiin seuraavana aamuna.

”Lyöminen on hyvällä tasolla, ajoittain vahvan puolella. Puttaamisessa en näissä kisoissa päässyt itseni kanssa sinuiksi missään vaiheessa. Sen puolen takelteluun ei ole näissä kisoissa varaa”, Ilonen summasi.

Maanantaina hän suuntaa Malesian Kuala Lumpuriin, jossa on edessä neljäs perättäinen kisa. Ilonen oli edellisvuonna Malesiassa, tosin eri kentällä, hienosti 12.

”Kuala Lumpurista palaan Suomeen ja pidän ET:n hieman risaisesta alkukauden ohjelmasta johtuen taukoa kilpailemisesta jopa huhtikuun puolenvälin paikkeille”, hän jatkoi.