Mikko Ilonen kipuaa taas Kiinan muurille

26.4.2017

Mikko Ilonen osallistuu jo 11:n kerran Volvo China Openiin, vuodesta 1995 pelattuun Kiinan klassikkokisaan.

Menestys on ollut erinomaista, 2013 Ilonen oli toinen Brett Rumfordin voittaessa, 2010 hän taisteli kärkiryhmässä Y.E. Yangin kanssa jääden lopulta neljänneksi, plakkarissa on myös kahdeksas sija.

 

Torstaina käynnistyvä kisa pelataan edellisvuoden malliin Topwin Golf & Country Clubilla. Kenttä on haastava etenkin jyrkkämuotoisten viheriöidensä johdosta, Kiinan muuri siintää maisemissa.

”Sinne tuli noustua viimeksi pariin otteeseen vapaa-aikana. Nyt on aika mennyt harjoitteluun ja lyönnin petraamiseen”, tiistaina yhdeksän reikää pelannut Ilonen kertoi.

Shenzhenissä oikutellut lyönti johti siihen, että Ilonen otatti rangella lyönneistään videota, analysoi niitä itse ja laittoi ne myös Suomeen valmentajansa Timo Rauhalan kommentoitaviksi.

”Keskiviikkona teen tähän liittyen treenin, lisäksi käymme kävelemässä kentän etuysin läpi. Torstaina ( startti 7.20 Suomen aikaa) pään on oltava teknisistä asioista puhdas, silloin keskitytään tuloksen tekemiseen”.

”Olosuhteet tulevat olemaan erinomaiset. Aamuisin saa laittaa neuletta päälle, päivällä on lämmintä ja kuivaa”, edellisvuonna tuloksella 142 kisasta Mikko Korhosen tavoin karsiutunut Ilonen jatkaa.

 

Li Hiatong kyykytti Topwinin kenttää tuloksella 22 alle parin noustessaan kisan historian neljänneksi  kiinalaisvoittajaksi.

Kisan 156:sta osanottajasta 41 on kiinalaisia.  Vaikka maailmantähtiä Pekingissä ei nähdä, mukana on 60 pelaajaa, joiden sijoitus maailmanlistalla on 250:n joukossa ( Ilonen 258.)

Ilosen ja Mikko Korhosen lisäksi Suomea edustaa karsintojen kautta paikan ansainnut Janne Kaske.