Mikko Ilosen tunnelin päässä valoa

28.6.2017

Alkukaudesta alle odotusten menestynyt Mikko Ilonen osallistuu viikonloppuna Ranskan avoimiin mestaruuskisoihin Pariisin vuoden 2018 Ryder Cup-kentällä Le Nationalilla.

Ilonen karsiutui vaatimattoman lyöntipelin saattelemana kahdessa viimeisessä kilpailussaan Ruotsissa ja Saksassa. Kauden paras sijoitus on Iloselle vaatimattomasti 32:s.

"Tiistaina oli pieniä lupauksia herättävä harkkapäivä. Pelasin puolikkaan kierroksen ja treenasin. Aika ajoin tuli tunne, että pystyn hutkimaan hyvinkin. Välillä pintaan tulevat huonot vedot ovat vaan vielä liian vaatimattomia, siitähän tässä osaltani on ollut enimmäkseen kysymys.

Heikoimmatkin pitää saada ok-tasolle", Ilonen järkeili.

Ryder Cupia varten kenttää trimmataan osin uuteen uskoon.

"Pitkät heinät on suurimmaksi osaksi kaadettu. Karheikkoa on edelleen tallella, se yhdessä ennakoidun tuulen kanssa tekee Le Nationalista vaativan. Kenttä on kuitenkin huippukunnossa", Ilonen jatkoi.

Viimevuotisessa kisassa lahtelainen oli kahden kierroksen jälkeen yhdessä Rory McIroyn  ja lopullisen voittajan Thongchai Jaideen kanssa yksi viidestä johtaneesta pelaajasta.

Viikonloppu tuotti Iloselle pettymyksen, sijaluku putosi 25:ksi, eroa Jaideehen kertyi 13 lyöntiä.

Ranskan avoimet kuuluu yhdessä kahden seuraavan viikon Irish Openin ja Scottish Openin kanssa palkintosummaltaaan suuriin Rolex Seriesin kisoihin.

Kaikissa on palkintosumma peräti 6,3 miljoonaa euroa.

Bonuksena on vielä se, että kärkikymmenikön kolme parasta, joilla ei ole vielä paikkaa Open Championshipin, tulevat sellaisen saamaan.

Ilonen lähtee torstaina kentälle kolmanneksi viimeisessä ryhmässä kello 15.20 Suomen aikaa.