Mikko Ilosella Irlannin kokoinen herne nenässä

7.7..2017

Mikko Ilosen (69-76,+1) pelit päättyvät kahteen kierrokseen Pohjois-Irlannissa, Portstewart Golf Clubilla pelattavassa European Tourin kilpailussa.

Toisella kierroksella Ilonen oli seitsemän pelaamansa reiän jälkeen yhteistuloksessa neljä alle ja turvallisesti cut-rajan oikealla puolella.

”Peli oli nätisti näpeissä alkupätkän, tuli birkkupaikkoja, svingaaaminenkin tuntui karvan verran torstaita paremmalta”, Ilonen kertoi.

Tätä seuranneilla kahdella reiällä tulleet tuplabogi ja bogi pudottivat hänet viivan alle.

”Tuo tupla söi miestä todella pahasti. Vetäisin siitä Irlannin kokoisen herneen nenään, enkä toipunut takaiskusta henkisesti enää koko kierroksen aikana.”

”Loin vielä muutamia paikkoja takaysillä, mutta peli oli kuin sumussa etenemistä. En tainnut puhua kenellekään sanaakaan viimeisen yhdeksän reiän aikana. Kärsivällisyys ei riittänyt, maksoin siitä melkoisen kovan hinnan”, Ilonen kuvaili turhautumistaan.

Sisääntulossa kylmää vettä tuli kolmen bogin myötä, joista sinetin karsiutumiselle antoivat väylillä 15 ja 18 tehdyt bogit.

Cut-rajan oikealle puolelle jäi matkaa neljä tai viisi lyöntiä, riippuen iltapäivän viimeisten pelaajien tuloksista.

Ilosen kanssa samaa sijalukua (119:s) jakoi Rory McIlroy. Thomas Pieters ja Lee Westwood löytyvät tuloslistalla heidän takaansa.

Karsiutuminen on Iloselle neljäs peräkkäinen. Seuraavalla viikolla hän osallistuu Skotlannin avoimiin, jossa Irlannin tavoin palkintopotissa on 6,3 miljoonaa euroa.