Mikko Ilonen päätöspäivän kuningas Hampurissa

30.7.2017

Mikko Ilonen (72-70-72-65,-9) nousi 43 sijaa loistavan päätöskierroksensa johdosta sijoittuen kahdeksannneksi sunnuntaina Hampurissa Green Eagle Golf Clubilla päättyneessä Porsche European Openissa.

Voitosta lähtivät uusimaan neljä lyöntiä paremmalla tuloksella Alexander Levy sekä Jordan Smith.

Ilonen loisti päätöspäivänä pelaten kahden lyönnin marginaalilla parhaan tuloksen 65, seitsemän alle parin.

Päätöskierros käynnistyi rauhallisesti kuudella parilla. 12 viimeistä reikää lahtelainen pelasi seitsemän alle parin. Hän teki viisi perättäistä birkkua jaksossa, joka käynnistyi Ilosen yhdeksänneltä ( kentän 18:s). Kierros päättyi birdieen.

”Ei ollut osaltani ennusmerkkejä aamulla noin kovasta tuloksesta. Puulyönnit olivat vaikeita läpi kisan, raudat ajoittain oikein hyviä. Tuloksen tein kuitenkin puttaamalla. Sunnuntaina alkureiíllä putit jäivät reunoille, mutta puolenvälin kohdilla aloin osua.”

Oikea-aikaisuus lyönneissä palkittiin

”Tuuli oli vaihtelevaa ja kovaa. Osasin odotella oikeita hetkiä ja vältin pahimmat tuulenpuuskat. Nousu tulostlistalla oli todella hurja ja lämmittää mieltä kovasti. Pitkästä aikaa sain myös kasaan neljä kierrosta, joista yksikään ei ollut yli parin”, Ilonen listasi päällimmäisiä tuntemuksiaan.
Kauden ensimmäisen puoliskon reilusti alle odotusten pelannut Ilonen väläytti kykyjään myös edellisessä kisassaan Scottish Openissa. Hän oli kivikovassa pelaajakatraassa avauspäivän ykkönen (65), tuolloinkin kahden lyönnin marginaalilla.

Loppuun asti veto ei Skotlannissa riittänyt, Ilonen oli 58:s.

Kauden aiemmissa 13:ssa kilpailussaan Ilonen oli päässyt kuudesti jatkoon, päätöskierrosten keskiarvo oli näissä tasan kahdeksan lyöntiä heikompi, 73.

Hampurin kisa oli vuonna 2000 käynnistyneen ET uran 374:s, voittoja European Tourilla on viisi, kakkostiloja neljä ja kolmossijoja kolme. Top ten-sijoituksia kaikkiaan 36.

Race to Dubai-pistelistalla Ilonen nousee reilusti nykyiseltä 153:lta sijaltaan Hampurista ansaitsemiensa noin 40 000 euron ansiosta. Alkuvuoden ansiot ennen Saksan kisaa olivat 101 000 euroa.

Kauden päätteeksi sata parasta listalta saa vahvan pelioikeuden European Tourille vuodeksi 2018.

Rajan oikealle puolelle pääseminen edellyttää arviolta 330 000- 340 000 euron kokonaistuloja, josta Ilosella on nyt tehtynä reilut 40 prosenttia.

Mikko Ilonen on sijoittunut yhdeksän kertaa peräkkäin (2007-2016) ET:n arvolistalla 100:n joukkoon (sijoille 18-91) . Kaudella 2011 hän jätti kisakentät kesäkuussa jalkaleikkauksen vuoksi.

World Rangkingillla Ilosen sijoitus ennen Saksan kisaa oli 346. Uransa aikana hän on ollut sadan joukossa kahteen otteeseen, yhteensä kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ajan.

Paras sijoitus on 37:s lokakuulta 2014, jolloin Ilonen voitti Volvo Wordl Match Play Championshin finaalissa Henrik Stensonin.

Seuraavan kerran Mikko Ilonen kilpailee 17.-20. elokuuta Paul Lawrien isännöimässä European Tourin reikäpelikilpailussa.