Mikko Ilonen murskaavan ylivoimainen avauskierroksen ottelussa Saksassa

17.8.2017

Ranskan Matthieu Pavon oli aseeton ottelussaan Mikko Ilosta vastaan Saksassa pelattavan reikäpelikisan avauskierroksella. Voittoluvuiksi kirjattiin 8/7.

Mikko Ilonen jatkoi torstaina siitä, mihin hän edellisellä kierroksellaan Porsche European Openissa lopetti.
Ilonen oli Bad Griesbachin Resortissa ylivoimaisin voittaja päivän 32:ssa avauskierroksen ottelussa.

Ilonen tylsytti ranskalaisen terän voittamalla kolme ensimmäistä reikää. Kymmenestä ensimmäisestä hän voitti kahdeksan ja tasasi kaksi. Ottelu taputeltiin valmiiksi kun 11:s meni tasan.
”Sain upean startin kisaan. Lähestymiset olivat melkeinpä kiinni tangossa. Pidin tämänkin jälkeen kaasun pohjassa, en laskenut Pavonia lainkaan mukaan peliin.”

”Hänen henkinen selkärankansa katkesi kahdeksikolla. Selvitin palloni reikään kahdella lyönnillä 163 metrin matkalta. Ranskalainen otti kymmenestä metristä kolme lyöntiä ja oli täysin kypsä,” Ilonen kertoi murskajaisten päätyttyä.

Ilonen oli järjestäjien kirjanpidon mukaan kympin jälkeen kuusi alle parin.
Edellisessä kilpailussaan Porsche Openissa ilonen pelasi päätöskierroksen tulokseen 65, seitsemän alle.

Tulosputki onnistuneilla kierroksilla on komea, mutta siitä ei ole mitään otettavissa perjantain peleihin. Ilonen saa vastaansa joko isäntämaan Marcel Siemin tai Ranskan Julien Quesnen. Ottelu käynnistyy perjantaina aamupäivällä Suomen aikaa.

Perjantaina pelataan myös kisan kolmas kierros.

Tasaisimman ja pisimmän ottelun kävivät Edoardo Molinari sekä Robert Karlsson. Molinari oli parempi kuudennella uusintareiällä.

Kilpailun palkintopotti on miljoona euroa, josta voittajan osuus on noin 170 000.