MIkko Ilonen etsii ohituskaistaa Sveitsin alpeilla

7.9.2017

Mikko Ilonen käynnistää pelinsä European Tourin Sveitsin osakilpailussa Crans Montanassa torstaina kello 9.40. 

Kiertueen osakilpailuna sen ensimmäisestä vuodesta (1972) ollut kisa on pelattu aina Crans Sur Sierren Golf Clubin tarkkuutta vaativalla kentällä, joka sijaitsee 1500 metriä meren pinnan yläpuolella.

Pallo lentää tavanomaista pidemmälle ja pieneen tilaan rakennetulla kentällä tarvitaan tavanomaista enemmän tarkkuutta.

”Lyöntien mittojen saaminen kohdalleen on hyvin ratkaisevaa. Viheriöillä ja niiden ympärillä on vahvoja muotoja, joiden johdosta on tärkeää olla oikealla puolella lippua”, Ilonen analysoi.

Sveitsin osakilpailu kuuluu Ilosen suosikkeihin. Ensimmäisen kerran hän osallistui siihen jo 2002. Parhaat sijoitukset ovat seitsemäs (2006), yhdeksäs (2010) sekä kauden 2016 sijaluku 12:s.

”Matkustin kisapaikalle tavanomaista aiemmin, osallistuin maanantain pro-amiin. Etuysin viheriöt ovat hyvässä kunnossa, sisääntulossa on vaihtelevampaa. Kenttä on oikein hyvä, jolleivat sateet pilaa tilannetta.”

Kilpailu on Iloselle kauden 16:s. Hän on Race to Dubai –listalla 140:s, ansioita on 160 000.

Sadan ensimmäisen joukkoon yltäminen ET:lla ja vahvan kortin uusiminen kaudelle 2018 vaati tämänhetkisen arvion mukaan noin 350 000 euron ansiot. Tämän summan saavuttaminen pitäisi tehdä seuraavan seitsemän kisan aikan, joista Ilonen pelaa 4-6.

”En osaa ottaa tästä tilanteesta stressiä. Näen sen niin, että kykenen nousemaan rajan oikealle puolelle pelaamalla ”semihyvin”. Yksi onnistuminen oikeaan paikkaan riittää ja uskon näitä paikkoja aukeavan.”

”Valmistautuminen syksyn kisoihin on mennyt hyvin. Löysin kesäkuun toisella puoliskoon hyvän ajatuksen svingin käynnistämiseen, ensimmäiseen 50 senttiin. Tavoitteeni on päästä mukaan ET:n suuriin finaalikisoihin”, Ilonen julisti edellisviikolla osallistuessaan Nordcenterissa yritystapahtumaan.

Omega European Mastersin suurin suosikki on edellisvuoden voittaja Alex Noren, jonka kovimpina haastajina pidetään Matthew Fitzpatrickia, Bernd Wiesbergeria, Jordan Smithia, Tommy Fleetwoodia sekä Joost Luitenia.

Varsinaisia supertähtiä ei tämän vuotiseen kisaan ole ostettu.

European Masters on myös Asian Tourin osakilpailu, tästä johtuen kiertueen pelaajista 30 on saanut paikan Sveitsiiin. Ilosen tavoin rahalistalla sadannen ulkopuolella (101-150) olevia pelaajia on Sveitsissä mukana peräti 31.

Palkintopotissa on peräti 2,7 miljoonaa euroa, josta voittajan osuus on 450 000.

Ilonen osallistuu Sveitsin kisan jälkeen Hollannin osakilpailuun (1,8 milj. e). Tavallisista kisoista ratkaiseviksi taistoiksi muodostuvat palkintopotiltaan suurimmat, perättäisinä viikonloppuina pidettävä Englannin (3,5 milj. e), Skotlannin (4,5 milj e.) sekä Italian (6,3 milj.e) osakilpailu.