Mikko Ilonen haastaa tähdet British Mastersissa

27.9.2017

Mikko Ilonen käynnistää European Touriin kululuvassa kilpailussa osuutensa torstaina kello 10.40 Suomen aikaa.

 

Pitkät perinteett omaava British Masters pelataan Lee Westwoodin kotikentällä Close House Golf Clubilla Newcastlen lähistöllä.

 

Mukana on suuri osa ET:n tähdistä, USA:ssa kautensa lopettaneet Sergio Garcia sekä Rory McIlroy näistä nimekkäimpinä.

 

Palkintopotissa on noin 3,4 miljoonaa euroa.

Edellisvuoden kisassa Ilonen oli 12:s.

 

Viimeisissä viidessä kisassaan Ilonen on noussut otsikoihn pelaamalla kahdesti kierrroksen parhaan tuloksen, ollen paras pelaaja Sveitsin kisan kahdella viimeisellä kierroksella, pieksemälä reikäpelissä vastustajansa murskaluvuin 8/7 ja tekemällä Hollannissa Tourin 1000:nnen hole in onen.

 

 

Kisakenttä on pituudeltaan vain vajaat 6200 metriä, mutta sillä on muita aseita.

”Korkeuseroja on valtavasti, mielestäni liikaakin. Tälle radalle sopisi hyvät ja helpot kelit, tuulessa tai kylmässä peli menee hankalaksi”, luonnehti Mikko Ilonen tiistaina näkemäänsä.

 

”Kilpailusta tulee varmasti hyvä, kova fiildi pelaajia on kasassa USA:ssa aikaansa viettäneistä kavereista alkaen. Oma peli on jotakuinkin hanskassa, vaikka pääsin sairastelun takia treenaamaan edellisviikolla ajateltua vähemmän. Sellaisessa 90 prosentin kunnossa olen, toipuminen siitä mistä lie taudista on mennyt ilman muita oireita oikeaan suuntaan”, Ilonen jatkoi viitaten Hollannissa toissaviikolla peliä vaikeuttaneeseen kurkkukipuun

 

Ilonen on rahalistan 107:s. Sadannen ulkopuolella oleville pelaajille on erillinen Access List, josta on karsittu isoista kisoista ( majorit, World Tour, Rolex Series) ansaitut eurot pois.

 

Tämä lista on tällä hetkellä Ilosen turva työpaikan uusimiseksi, sillä hän on sillä toisena. Kymmenen ensimmäistä saa kategorian, joka on heti Race to Dubai –listan sadan kärkimiehen takana.

 

Mikko Korhonen on myös mukana, hänen pelinsä käynnnistyy torstaina kello

11.00