Mikko Ilosen kausi katkolla Valderramassa

18.10.2017

Mikko Ilonen  osallistuu neljänteen peräkkäiseen kisaansa viikonloppuna Espanjan Aurinkorannikolla.

Jotta kausi jatkuisi Andalucia Mastersin jälkeen, Ilosen pitäisi sijoittua kärkipäähän päästäkseen mukaan Race to Dubain ensimmäiseen finaalikisaan Turkkiin (3.-6.10.)

Ennen viikonloppua Ilonen on 107:s, yleisimmän arvion mukaan Turkkiin pääsevät viimeisinä mukaan ne ET:n pelaajat, jotka ovat listalla sijoilla 80-90.

 

Edellisviikolla Italiassa karsiutunut, mutta tätä ennen mainion seitsemän kisan jakson pelannut Ilonen on pelannut vuoden 1997 Ryder Cup-kentällä Valderramassa kahdesti ET:n kisan.

2007 hän oli Volvo Mastersissa 50:s yhteistuloksella 24 yli parin. Kauden 2016 Spanish Openissa Ilonen(+16 taisteli itsensä jatkoon, päätyi tilalle 45:s, 15 lyöntiä Andrew Johnstonille hävinneenä.

Valderrama oli noina kertoina viritetty huippuvaikeaksi etenkin karheikkojen osalta, tulostaso jäi vaatimattomaksi, mikä oli järjestäjien toive.

”Nyt karheikot ovat aavistuksen verran kevyemmät, mutta kyllä silti rankaisevat lähes samalla tavalla. Väyliin pitää osua, raffista ei palloon juuri saa kontrollia. Valderraman viheriöt ovat niin kimurantit, että oikealle puolelle lippua osuvat lähestymiset ovat arvossaan. Jos täällä joutuu viheriöillä väärälle puolelle, käytännössä välttelemään kolmea puttia, tiestä tulee kivinen”, ennakoi Mikko Ilonen.  

”Tavoitteeni viikolle on parantaa omia ennätyksiä Valderraman ”satumetsässä”, joka on toistaiseksi ollut hyvin hankala rasti minulle”, Ilonen suunnitteli.

Hänen paras yksittäinen tuloksensa kahdeksan kierroksen aikana 72, yksi yli parin.

Ilonen lähtee torstain kierrokselleen kello 9.55 Suomen aikaa yhdessä Matt Wallacen ja Alvaro Quirosin kanssa.

Mikko Korhosen starttiaika on 10.45.

Kilpailun suurimmat suosikit ovat Espanjan Sergio Garcia sekä Jon Rahm.