Mikko Iloselle jäi hyvä tunne Australian Openista

26.11.2017

Mikko Ilonen (73-68-73-75,+5) rakenteli sunnuntain päätöskierroksella useita hyviä birkkupaikkoja Australian Golf Clubilla.

 

Loppukiri jäi kuitenkin ottamatta, lahtelainen putosi viikonlopun aikana kärjen tuntumasta sijalle 52:s.

 

”Etuysi oli melko vahvaa peliä, toisella puoliskolla korttiin napsahti bogit korttiin. Viikon edetessä toiminta ja tunne alkoivat tuntua koko ajan paremmalta, vaikka se ei tuloksiin välittynytkään”, Ilonen kertoi.

 

”Hieno kisa ja upeat puitteet, urheilujuhlaa parhaimmillaan. Mielellään pelaan täällä jonain vuonna uudestaankin”, edellisen kerran vuonna 2000 osallistunut Ilonen jatkoi.

 

Voittajaksi selvisi loistavasti ensimmäisen ja viimeisen kierroksen

(63-64) pelannut 22-vuotias Cameron Davis. Hän on aiemmin voittanut sekä Australian Amateurin, kuin myös amatöörien MM-kultaa ja henkilökohtaisen sarjan (2016).

 

Vuoden verran ammattilaisena kiertänyt Davis ei ollut ennen yllätysvoittoaan saada maailmanlistan pisteitä kuin yhdestä kisasta, ollen ennen viikonloppua sijaluvulla 1494.

 

Davis, sekä kaksi seuraavaa sijaa vallanneet Jonas Blixt ja Matt Jones saivat myös paikat Open Championshipiin heinäkuulle 2018.

 

Kolmen kierroksen jälkeen johtanut Jason Day hävisi Davisille sunnuntaina yhdeksän lyöntiä pudoten viidenneksi. Jordan Spieth (70-71-70-67,-6) löysi ison vaihteen vasta päätöspäivänä, sijoitus oli kahdeksas.