You are currently viewing Golfista voi lyödä vetoa – kerromme sen perusteet

Golfista voi lyödä vetoa – kerromme sen perusteet

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golf on erinomainen harrastus, joka tarjoaa rauhallista liikkumista raikkaassa ulkoilmassa. Siinä voi kehittyä pitkälle ja se tarjoaa mukavaa haastetta tasosta riippumatta. Golf-kilpailuja järjestetään paljon ja niistä voi lyödä myös vetoa. 

Golf ei ole suinkaan ainoa laji, josta voi lyödä vetoa. Vedonlyönti on kasvanut ja kehittynyt huimasti viime vuosien aikana. Lähes mistä tahansa lajista voi lyödä nykyisin vetoa ja se on tullut erittäin helpoksi – kiitos internetin. Nettiin on ilmaantunut lukuisia vedonlyöntisivustoja, joiden valikoimiin kuuluu myös mielenkiintoiset casinobonukset

Golfin vedonlyönti tänä päivänä

Golf on ilmaantunut vedonlyönnin piiriin ja sen suosio on kasvanut viime vuosien aikana. Suosiota on vauhdittanut muun muassa nuoret nousevat tähdet, joiden kykyjä on ihasteltu paljon. Tämän lisäksi golfin vedonlyönti voi tarjota paljon etuja vedonlyönnin harrastajalle. 

Golfin vedonlyönti on todennäköisesti yllättävän helppoa ja sen saloja voi opetella suhteellisen vaivattomasti. Tutustumme golfin vedonlyöntiin tässä artikkelissa tarkemmin. Kâymme läpi lajin sääntöjä lainalaisuuksia, jotka saattavat vaikuttaa vedonlyöntiin. 

Golfin vedonlyönti pähkinänkuoressa

Golfin vedonlyönnissä onnistuu todennäköisesti paremmin, jos lajin tuntee hyvin. Se luo hyvän kivijalan golfin vedonlyönnin opettelulle. Lajin tuntemuksesta on aina hyötyä, olipa kyseessä mikä laji tahansa. Jos golfin maailma on tuntematon, kannattaa itse lajiin ja sen sääntöihin tutustua ensimmäiseksi. 

Kaikkia yksityiskohtia ei tarvitse läpikotaisin tietää, sillä myös tilastoista voi saada merkittävää apua. Tuloskeskiarvo ja drive-lyöntien tarkkuus saattavat tulla ensimmäiseksi mieleen golfin tapauksessa, mutta dataa saa muistakin mittareista. 

Asiantunteva golf-vedonlyöjä tuntee myös esimerkiksi englanninkielisen Strokes Gained -tilaston, joka kuvaa lyöntimäärien vaikutusta eri osa-alueilla. Tälle tilastolle käytetään lyhennystä SG. 

Lisäksi tilastoja voi tarkkailla esimerkiksi GIR- ja FIR-tilastojen avulla. GIR tulee niin ikään englannin kielen sanoista Greens in Regulation ja FIR puolestaan Fairways in Regulation. Nämä tarjoavat itseasiassa erittäin hyödyllistä tietoa vedonlyöntiin. 

Pelaajien vaikutus kilpailutuloksiin

Golfin vedonlyönnissä kannattaa muistaa, että eri pelaajilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Nämä ominaisuudet vaikuttavat pelaajan mahdollisuuksiin pärjätä eri kentillä. Pelaajat menestyvät todennäköisesti eri tavalla turnauksesta riippuen.

Pelaajien profiilia peilataan niin sanotulla scrambling-prosentilla. Se kertoo erityisen paljon pelaajan kyvyistä nousta jaloilleen virheen jälkeen. Pelaajan tasaisuutta voi arvioita tilaston avulla, jossa ilmenee kymmenen parasta sijoitusta.

Aiemmalla menestymisellä on merkitystä golfin neljässä major-turnauksessa. Tämä johtuu siitä, että pelaajilla on yleensä tavallista kovemmat paineet menestyä. Golfin vedonlyöntiin vaikuttavat myös muutama ulkoinen tekijä, joihin tutustumme seuraavaksi.

Tuurista kiinni

Tuurilla on aina oma osuutensa jokaisen lajin kilpailussa. Golfissa sen merkitys on kuitenkin tavallista suurempi, jopa suurimpia. Golfissa on useita vaikuttavia seikkoja, jotka tekevät vedonlyönnistä hieman kinkkisen. Yksi esimerkki on kilpailupäivän sää. Hyvällä onnella on siis valtava vaikutus vedonlyönnin tulokseen golfissa. 

Mitä enemmän lajissa on muuttuvia ja vaikuttavia tekijöitä, sitä vaikeampaa lopputuloksen veikkaaminen on. Golfin vedonlyönnin perusteiden opettelu auttaa osittain asiaan, mutta laji tarjoaa paljon muuttuvia olosuhteita, jotka kannattaa ottaa huomioon. 

Golf-vedonlyönnin vaikuttavat tekijät

Golf-kilpailut järjestetään aina ulkona ja se on oikukkaan sään armoilla. Turnaukset ovat nelipäiväisiä ja pelaajien tiiausajoissa on vaihtelua. Olosuhteiden säilyminen tasaisina pelaajille turnauksen läpi on epätodennäköistä. 

Golfkenttien etäisyydet ovat pitkiä ja pinnanmuodot vaihtelevat reippaasti. Tähtäinpaikat vaihtelevat kierroksesta riippuen ja voittajia voi olla vedonlyönnin näkökulmasta erittäin paljon. Pelaaja voi johtaa kilpailua lähes koko turnauksen ajan, mutta viimeisen reiän kohdalla hävitä kilpailun. 

Golfissa on siis paljon satunnaisia tekijöitä. Tämä vaikuttaa vedonlyönnin kertoimiin, jotka ovat golfin kohdalla melko suuria. Golf vedonlyöntikohteena voi olla antoisaa puuhaa, mutta laji kannattaa tuntea ja sen tilastot sekä vaikuttavat tekijät kannattaa ottaa huolellisesti huomioon. Veikkaajan pitää muistaa myös aina maltillinen ja kohtuullinen pelaaminen.