You are currently viewing Golfsimulaattorit mahdollistavat harrastuksen jatkamisen myös talvella

Golfsimulaattorit mahdollistavat harrastuksen jatkamisen myös talvella

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golf on loistava laji. Pelin tiimellyksessä olet tuntikausia ulkona, kävelet kilometrejä yhden kierroksen aikana ja hiot taitojasi yleensä itseäsi vastaan. Kunto kohoaa, kärsivällisyys kasvaa taitojen mukana ja tapaat uusia ihmisiä. Ja mikä parasta, golfin harrastamista ei nykyään tarvitse lopettaa tai melkeinpä vähentääkään vuodenaikojen takia, edes sydäntalvella – kiitos golfsimulaattoreiden. 

Hienoa on, että juuri simulaattorit tuovat lähes pro-tason golfelämyksen kenen tahansa ulottuville. Niiden tarjoama ympärivuotinen elämyskenttä on loistavaa ajanvietettä niin aloittelijoille, jotka haluavat vain nauttia hauskasta elämyksestä kuin kokeneemmillekin lajin harrastajille, joiden tavoitteena on vaikkapa oman swinginsä hiominen huippukuntoon tulevaa golfkautta varten. 

Myös Suomi on saanut viime vuosina osansa golfsimulaattoreista. Niitä löytyy jo useammasta eri paikasta. Kysyntä on lisääntynyt lajin suosion kohotessa ja tarjonta tietysti seuraa kysyntää. Kysyntään ei kuitenkaan vaikuta pelkästään kasvanut pelaajamäärä vaan myös se, että simulaattoreiden kehityksen myötä pelaamisesta saa huomattavasti enemmän irti, halusit sitten kohentaa taitojasi, parantaa lyönnin tiettyjä osa-alueita tai vain puhdasta ajanvietettä talven pimeisiin päiviin. Lisäksi simulaattorit antavat tavalliselle golffarille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä testaamaan omia lyöntitaitojaan maailman huippukentillä, joille heillä muuten ei olisi mitään asiaa. 

Monissa paikoissa voit nauttia golfelämyksestä joko täysin itseksesi tai vaihtoehtoisesti voit valita valmennustunnin ammattitaitoisen opettajan opastuksella. Myös erilaisia yritystapahtumia on tarjolla. Tämänkaltaiset aktiiviset yritysten virkistyspäivät ovatkin yleistyneet huomattavasti viime vuosien aikana. Ja mikä olisikaan parempi tapa rentoutua työtovereiden tai vaikkapa asiakkaiden kanssa kuin ottaa pientä leikkimielistä golfkisaa työpäivän aikana. Tai kuka edes pakottaa sen olevan niin leikkimielistä – ei kuin panokset kehiin ja vedonlyönti käyntiin pelaajien kesken. 

Monissa paikoissa tarjolla on sekä yksittäisiä treenikertoja että myös vakiovuoroja. Ja kuten arvata saattaa, näistä jälkimmäinen on se kaikkein kustannustehokkain tapa simulaattorien käyttämiseen. 

Golf Studios – pelaa vaikka keskellä yötä 

Golf Studios on yksi Suomen parhaimmista miehittämättömistä golfsimulaattoreista. Siellä voit pelailla silloin kun sinulle itsellesi sopii – vaikka keskellä yötä, jos niin tahdot. Voit tulla yksin, kaverin tai ryhmän kanssa ja pelata joko täyden kierroksen tai hioa toistoilla swingisi kuntoon tulevaa kesää varten. 

Kun varaat peliajan, saat koodin omaan sähköpostiisi. Vastaanottamallasi koodilla sitten aukeaa Golf Studiosin ovi ja pelikokemus voi alkaa. Helppoa kuin heinän teko – edes ihmiskontaktia ei tähän tarvita. 

Golf Studios tarjoaa käyttöösi myös uudenkarheat mailat ja pallot. Käteen sopivia pelivehkeitä löytyy sekä miehille että naisille – koosta ja iästä riippumatta.

Golf Studiosin suosio perustuu siihen, että se käyttää markkinoiden tarkinta lyöntitutkaa – Trackman 4:ää, joka on myös ammattilaisten suosima. TrackMan 4 tunnistaa sekä lyöntisi että lavan tarkan lyöntikohdan. Voit pelata täyden kierroksen eri kentillä tai vain harjoitella rangella. Lisäksi puttaaminen on tehty niin todentuntuiseksi, että unohdat olevasi sisätiloissa ja virtuaalipelissä. 

Golf Studiosin golfsimulaattoreita löytyy Ylöjärveltä, Tampereelta, Akaalta, Lempäälästä, Vantaalta, Lohjalta, Nokialta ja Hyvinkäältä. Valinnanvaraa siis riittää. 

Salmisaari Golf – perustajajäsenissä mukana JVG

Helsingin keskustan läheisyyteen, Salmisaareen on hiljattain avattu kovan luokan ammattitasoinen golfsimulaattori, jonka perustajajäseninä loistavat muun muassa JVG:n laulajat eli Jare Brand ja VilleGalle. 

Salmisaari on liikuntaelämyskeskittymä, josta löytyy myös monia muita hauskoja aktiviteetteja aina seinäkiipeilystä Prison Islandiin. Ja nyt uutuutena mukana on myös vuorokauden ympäri auki oleva golfsimulaattori jäsenten käyttöön.

Salmisaari Golfissa on kolme verhoilla eristettävää väylää, TrackMan 4 -simulaattorit ja puupohjaiset viiden metrin lyöntialustat, joiden ansiosta golfelämyksestä saa unohtumattoman. TrackMan 4 -golfsimulaattori vertaa mailan, osuman ja pallon lentotietoja yli miljardin osuman tietokantaan, jonka ansiosta simulaattoripallo lentää täysin samalla tarkkuudella kuin ihka oikeilla ulkokentilläkin. Tämän todentuntuisemmaksi golfelämystä voi tuskin saada. 

Salmisaari Golfin yksi perustajajäsenistä on Teppo Kuittinen, ja kuuden muun perustajajäsenen joukosta löytyy Suomen kovin rapduo JVG. Kavereita paremmin tuntevia tämä tuskin hämmästyttää, sillä nämä muusikot ovat tunnettuja urheilumiehiä, joiden golfkipinä ei ole syttynyt ihan viimeisen viikon aikana. 

JVG itsessään on hyvin tuttu näky Salmisaari Golfissa. Duo on luonut muun muassa Sami Välimäki x JVG -videosarjan, josta voi lukea lisää suomalaisten suosiman rekisteröintivapaan Unibetin vedonlyöntisivustolta. 

GoGolf Loungelta opetusta Suomen johtavalta golfvalkulta

Espoossa sijaitseva GoGolf Lounge tarjoaa pääkaupunkiseudun upeimmat harjoitusmahdollisuudet kaikille golfin ystäville. Tervemenoa vaan treeneihin niin aloittelijat kuin lajin parissa pitkään ja hartaasti viihtyneet golffaajat. Tarjolla on iso lähipelialue, 14 lyöntipaikkaa, 9 TrackMania ja erilliset BMW Lounget. GoGolf Loungesta saat myös ravintolapalveluja, jotka tekevät paikasta sopivan myös isompien porukoiden illanviettoon, tärkeään asiakastapaamiseen tai työpaikan virkistystapahtumaan. Paikka sopii kaikenikäisille ja kaikenlaisen urheilutaustan omaaville!

GoGolfista saa myös ammattilaisten tarjoamaa valmennusta. Opetustiimiin kuuluu muun muassa Suomen johtava golfvalmentaja Timo Karvinen sekä Riku Soravuo, Ari Koutuaniemi, Janne Martikainen, Marko Kumm ja PGA pro Antti Vaalas. Tunti vahvan ammattilaisen opissa voi antaa sen ratkaisevan vinkin siihen, kuinka ainainen birdie saadaan vaihtumaan vaikka eagleksi. 

Inside Golf – uunituore golfhalli Kirkkonummen Masalassa

Kirkkonummen Masalaan vuonna 2021 avattu Inside Golf Oy on Espoon Löfkulla Golfissa opetustoimintaa pyörittävien Teemu Sallisen ja Ari Kosken omistama yritys. 

Jos olet koskaan halunnut päästä kokemaan kuuluisan golfkentän fibat, nyt sinulla on siihen loistava mahdollisuus. Kentät on mallinnettu millintarkasti aidon golfkentän virtuaalisiksi versioiksi, jotta pelikokemuksesi lähestyisi aitoa ulkokentän kokemusta – jopa pelottavan paljon. 

Voit säätää lähes rajattomasti pelattavan kentän ominaisuuksia – greenien nopeuksia, tuulen suuntaa, sateen määrää, ilmanpainetta, you name it. Pelaa kenttä juuri niillä ominaisuuksilla, joista pidät eniten tai niillä, jotka tuovat suurimmat vaikeudet ja haasteet juuri sinun peliisi. 

Voit kehittää omia taitojasi erilaisilla taitohaasteilla, kerätä pisteitä ja seurata verkossa, miten taitosi sijoittuvat suhteessa muihin vastaaviin pelaajiin. Vaihtoehtoisesti voit osallistua vaikkapa Lähimmäksi lippua -kilpailuun ja voittaa palkintoja. 

Golfsimulaattorit tarjoavat elämyksiä

Erilaiset golfsimulaattoreita tarjoavat paikat mahdollistavat ammattimaisen harjoitteluympäristön, mutta ennen kaikkea paljon hauskoja elämyksiä, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Golf ei ole enää hienostoherrojen ja -rouvien viikonloppuviihdettä, vaan nämä keskukset tuovat tämän hienon lajin meidän kaikkien ulottuville. Ne soveltuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jos ei omaa porukkaa harrastuksen pariin löydy, tämä on siitä mukava laji, että sitä voi harrastaa myös yksin – tai löytää samanmielistä peliseuraa simulaattorin äärestä seuraavaa ulkokautta varten. Päätarkoituksena kuitenkin yleensä on hauskanpito. Golfsimulaattori on myös mahtava lahjavinkki, elämys turhan tavaran sijaan on muotia ja monesti ilahduttaa kaikennäköisiä, -kokoisia ja -ikäisiä lahjansaajia.

Jo se, että voi kokea pelaavansa jollain maailman laadukkaista golfkentistä, luo unohtumattoman elämyksen. Golfsimulaattoreiden valikoimasta löytyy peliareenoita, jotka ovat todellisia ikoneita, kuten Pebble Beach, Royal St. Andrews ja yli 120 muuta. Nyt nämä voi kokea näppärästi vain esimerkiksi kävelymatkan päässä – hyvä uutinen myös lentomatkustamista välttäville.

Golfia voi harrastaa myös penkkiurheiluna ja vedonlyöntinä

Eivätkö omat rahkeet vielä riitä oikeille golfkentille tai edes golfsimulaattoreihin? Ei huolta, sillä golfia voi harrastaa monella muullakin tavalla. Seuraamalla golfin huippujen pelaamista opit lajista sääntöjä ja myös pelin syvintä olemusta, joka auttaa lajin aloittamisessa. Ja mikä parasta, seurattavaa riittää, sillä golf-turnauksia pelataan ympäri vuoden. 

Golfia voi seurata monilta urheilukanavilta ja erilaisten television urheilupakettien avulla. Esimerkiksi Viaplayn Sports -pakettiin kuuluvat European Tour, LPGA Tour, Ryder Cup, WGC ja 8 major -turnaus. 

Lisäjännitystä peleihin saat asettamalla omat betsit kehiin. Toki useimmiten voitokkaampi vedonlyönti vaatii sen, että sinulla on hallussasi edes jonkinnäköinen tietämys lajista. Ehkä ensin kannattaa siis syventyä lajin kiemuroihin ja sitten vasta pistää peliin jännitystä vetoa lyömällä. 

Kun valitset vedonlyöntisivuston oikein, voit samalla saada mahdollisuuden seurata mielenkiintoisia golfturnauksia myös livenä. Tänä päivänä yhä useampi vedonlyöntisivusto lähettää nimittäin suorana live-striimejä, jolloin voit livevetoja asetellessasi seurata samalla myös käynnissä olevaa ottelua. 

Ja mikä parasta, pikkuhiljaa myös vedonlyönti ilman rekisteröitymistä yleistyy. Rekisteröintivapailla vedonlyöntisivustoilla betsaaminen onnistuu käden käänteessä. Tarvitset käyttöösi vain omat kotimaisen pankin verkkopankkitunnuksesi ja homma on sillä selvä. Näin ollen pääset livelähetysten ja livevetojen pariin vain muutamalla hiiren klikkauksella – tai kosketusnäytön näpäytyksellä, sillä tänä päivänä jokainen sivusto toimii ongelmitta myös älypuhelimilla ja tableteilla.

Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä yleistyy päivä päivältä ja siihen löytyy selkeä syy – se on tehnyt vedonlyönnistä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Tätä uutta harrastusta voi kokeilla monilla suomalaisten suosimilla sivustoilla – esimerkiksi edellä mainitulla Unibetillä.