You are currently viewing Käveleekö Tom Kim Tiger Woodsin jalanjäljissä?

Käveleekö Tom Kim Tiger Woodsin jalanjäljissä?

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golf on yksi suosituimmista lajeista maailmalla. Seurasitpa golfia enemmän tai vähemmän, niin sanasta golf jokaiselle varmasti tulee etenkin kilpailutasolla mieleen Tiger Woods. Peliä seuranneet ovat kuitenkin alkaneet kiinnittää huomiota uuteen nuoreen lupaukseen nimeltä Tom Kim, joka tuntuu menestyvän kilpailuissa kovaa vauhtia. Onko kyseessä vain poikkeuksellisen hyvä jakso vai olisiko hänestä ainesta golfin supertähden seuraajaksi?

Golfia pelataan tänä päivänä paljon ympäri maailmaa. Kuka tahansa voi aloittaa golfin pelaamisen melko helposti ja se onkin loistava tapa nauttia raikkaasta ulkoilmasta. Erilaisia golfkenttiä kauniine maisemineen ja vaihtelevine haasteineen löytyy valtava määrä. Peliä on pelattu jo pitkään niin harrastuksena kuin kilpailumielessä, eikä sen suosio tunnu laantuvan. Monet harrastelijat seuraavat myös erilaisia golf-kisoja intohimoisesti ja golfin kansainvälisistä kilpailuista yksi nimi erityisesti muistuu varmasti jokaisen mieleen.

Tiger Woods lajin seuratuin pelaaja

Tiger Woods on ollut golfin seuratuimpia tähtipelaajia, jonka lähestulkoon jokainen tuntee nimeltä. Tigerilla on pitkä ura takana tämän pelin parissa ja voittojakin mahtuu mukaan melkoinen määrä. Pelkästään PGA Tourin kisoja mies on voittanut peräti 82 kertaa, jonka lisäksi saavutuksiin mahtuu 15 major-turnauksen voittoa. 

Tiger Woodsin saavutuksia miettiessä ei siis ole ihme, että hänen takanaan seisoo iso joukko faneja. Lisäksi aivan kuten muutkin urheilulajit, golfista on tullut yksi suosittu laji urheiluvedonlyönnissä. Etenkin Championship Tourin kertoimet ovat erityisen seurattuja  myös vedonlyöntipiireissä, kun kilpailut ovat käynnissä. Innokkaat golfin seuraajat ovat valmiita lyömään vetoa niin Tigerin kuin muidenkin suosikkiensa puolesta.

Golfin uutisia seurattaessa on kuitenkin alettu puhumaan uudesta nuoresta pelaajasta, joka tuntuu menestyvän kilpailuissa erittäin hyvin. Olisiko tässä uusi supertähti, joka alkaa seuraamaan Tiger Woodsin jalanjälkiä?

Nuori golflupaus Tom Kim

21-vuotias korealainen Tom Kim syntyi vuonna 2002 Seoulissa. Myöhemmin hänen perheensä muutti Australiaan ja ollessaan viisivuotias, hän alkoi oppia golfista isältään, joka pelasi tuolloin ammattilaisena. Tom Kimistä tuli ammattipelaaja vuodesta 2018 lähtien. Nyt hän on tähän mennessä nuorin pelaaja heti Tiger Woodsin jälkeen, joka on onnistunut voittamaan kolme PGA Tour -titteliä. 

Ennen vuotta 2023 Kim ei ollut sijoittunut parhaimman 20 joukkoon majorissa, mutta sijoittui kuitenkin The Mastersissa jo 16. sijalle. US Openissa sija parani kahdeksanneksi ja heinäkuussa pelatun Open Championshipin tulostaulukossa hän pääsi Brian Harmanin taakse. 

Todellinen menestys alkoi, kun Kim voitti Wyndham Championshipin 14. startissaan PGA Tourilla. Voittoputki jatkui sitten Presidents Cupissa. Hänen kolmas PGA Tourin voittonsa tuli lokakuussa 2023 Shriners Children´s Openissa. Samassa hetkessä hänestä tuli maailman 15. pelaaja, puhumattakaan siitä, että hän saavutti kaksi PGA Tourin voittoa nopeammin kuin Tiger Woods.

On melkoinen saavutus tulla verratuksi yhteen golfin parhaaseen pelaajaan jo näinkin lyhyen uran aikana. Tähän mennessä Tom Kimin peliputki on ollut varsin hyvässä nosteessa ja menestys ei todellakaan ole jäänyt keneltäkään huomaamatta. Häntä on kuvailtu hyvin vakaaksi pelaajaksi, joka pitää kentällä hauskaa mutta ei silti eksy vauhdissa. 

Vaikka Tom Kimin pelitaidot ovatkin kiinnittäneet monien huomion, myös hänen oma persoonallisuutensa on saanut ihmiset tykästymään häneen entistäkin enemmän. Hän on osoittautunut olevan hauska ja luonnollinen kaveri, jolla riittää intohimoa. Ei siis ihme että golfmaailma on kiinnittänyt häneen huomiota. 

Voiko tällainen voittoputki olla kuitenkin vain poikkeama vai voisiko tästä nuoresta miehestä tulla seuraava golfin supertähti kuten Tiger Woodsista? Tom Kimin unelma on ollut jo pitkään pelata PGA Tourilla aivan kuten Tiger Woods, jota hän on itsekin ihaillut nuoresta iästä lähtien. 

On erittäin vaikeaa ennustaa mitä Tom Kim tulee olemaan. Hänen uransa on vasta ihan alussa verrattuna Tiger Woodsiin, joka on pelannut jo vuosia. Kimille kuuluisuus tuntuu tällä hetkellä hieman vieraalta, ja hänen omien sanojensa mukaan haluaakin keskittyä vain golfin pelaamiseen. Woodsilla on pitkä ja hyvä ura takana, mutta sekään ei ole tullut helpolla. Kim on vielä oman uransa alussa, jolloin mitä tahansa voi vielä tapahtua. 

Mahdollisuudet nousta golfin supertähdeksi

Tiger Woodsin jalanjälkien seuraaminen on melkoinen haaste, sillä puhutaan kuitenkin melkoisesta golftähdestä, jolla on takanaan mieletön ura. Tom Kim on lyhyessä ajassa onnistunut kuitenkin saamaan menestystä oikein hyvin. Tulevaa uraa golfarina on todella vaikea etukäteen ennustaa, mutta uskomme, että hänellä on kaikki mahdollisuudet tulla uudeksi golfin supertähdeksi.