You are currently viewing Mitä ottaa huomioon golf-reissulla?

Mitä ottaa huomioon golf-reissulla?

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golf on yksi maailman suosituimmista mailapeleistä, jonka suurimmat ammattilaisturnaukset pelataan pääosin Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian maaperällä. Tästä huolimatta golf-kenttiä on tarjolla moneen makuun ympäri maailman, ja amatööripelaajat ovatkin olleet vuosi vuodelta yhä kiinnostuneempia jättämään omat tutut kotiviheriönsä saadakseen vaihtelua ja päästäkseen pelaamaan uusille mielenkiintoisille radoille. Vaihtelun ja uusien haasteiden lisäksi suurena syynä tähän on kieltämättä myös kelit, sillä golfia voi pelata monissa maissa vuoden ympäri. Monille on myös tärkeää, että golfin voi yhdistää muihin mieluisiin aktiviteetteihin, jotka toimivat hyvänä vastapainona sille, että peli ei aina luista ja akkuja on hyvä lähteä lataamaan toisenlaisen viihteen tai rentoutumiskeinon muodossa. Tässä artikkelissa käymme kuitenkin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon reissua varatessa nimenomaan golfin näkökulmasta.

Sää

Tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta monille golf-lomailijoille on sattunut kömmähdyksiä juuri siksi, etteivät he ole tarkistaneet kunnolla lomakohteensa säätä ja pelit ovat menneet pieleen. Helpointa tämä on välttää suosimalla ainoastaan kohteita, joissa ilmasto on trooppinen tai lauhkea ympäri vuoden ja sademäärät ovat huomattavasti keskimääräistä vähäisempiä. Euroopassa talvella parhaisiin vaihtoehtoihin kuuluvat ilman muuta Kanariansaaret, kuten Teneriffa ja Gran Canaria, missä talvi ei varsinaisesti saavu koskaan edes Etelä-Euroopan mittapuulla. Mikäli et välitä pitkistä matkustusajoista, jos vaikkapa matkan aikana sinua viihdyttävät parhaat netticasinot, niin myös esimerkiksi turvallinen Thaimaa toimii erittäin hyvin myös golf-lomakohteena. Kannattaa kuitenkin katsoa myös hintaa, sillä kaikkien varusteiden kuljettaminen Aasiaan asti voi joskus koitua yllättävän kalliiksi. 

Hyviä kenttiä löytyy paljon myös Etelä-Euroopasta, mutta juuri näiden kanssa on tärkeä ottaa huomioon paikallinen sää ennen matkan varaamista. Suosittujen golf-kohteiden joukkoon kuuluvat muun muassa Espanjan Baleaareihin kuuluva Mallorcan saari sekä Portugalin Algarve, joka on muutenkin maan yksi suosituimmista lomakohteista. Näitä kohteita kannattaa kuitenkin pääosin suosia vain syksyisin ja keväisin, sillä talvet ovat hieman viileitä ja sateisia. Mikäli loma-aikataulusi on joustava, voit kuitenkin aina katsella sääennusteita ja varata reissun, mikäli jossain Euroopan kohteessa on poikkeuksellisen lämmintä jonain tiettynä ajankohtana. 

Hyviä golf-kenttiä löytyy myös kotimaasta. Monet golf-kentät ovat melko laajasti auki ja onkin aika paljon kiinni pelaajasta, että koska hän on valmis pelit aloittamaan ja koska on aika syksyllä lyödä pillit pussiin. Maamme suosituimpiin golf-kenttiin kuuluvat tällä hetkellä muun muassa Turun Ruissalonsijaitseva Aura Golf, Savossa sijaitseva Tahko Golf ja Hämeenlinnassa Vanajanlinnan kupeessa pelaajia houkutteleva Linna Golf & Country Club. 

Hinta

Golf ei tunnetusti ole se kaikkein halvin harrastus, mutta oikeita ratkaisuja tekemällä voit säästää hyvinkin paljon peliloman hinnassa. Kotimaan golf-klubien jäsenmaksut ovat helposti tarkastettavissa sekä vertailusivustoilta että klubien omilta sivuilta, mutta ulkomaalaisten kenttien kohdalla tilanne voi olla hieman haastavampi. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että ainakin Kanarialla ja Turkissa pelaaminen Suomeen verrattuna edullisempaa ja suurimmat edut syntyvät lähinnä majoituksen hinnasta. Tämä pätee erityisesti myös eksoottisiin golf-lomakohteisiin, kuten Thaimaahan ja Mauritiukseen, joiden kohdalla suurimmat kulut syntyvät aina matkoista ja majoituksesta. 

Välineiden kuljetus

Haluat tietysti myös olla varma, että kaikki mailat ja muut varusteet saapuvat perille ehjinä. Tässä kohtaa varmin tapa on tietysti valita jonkun matkatoimiston järjestämä erityinen golf-lomapaketti, jolloin asiasta huolehditaan matkanjärjestäjän puolesta automaattisesti. Muussa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä lentoyhtiöön ja kysyä, että saako varusteet mukaan ja paljonko tämä maksaa ylimääräistä. Kannattaa myös hankkia matkatavaravakuutus, joka korvaa hajonneet tai kadonneet varusteet.