You are currently viewing Suomen parhaat golfkentät: Top 13

Suomen parhaat golfkentät: Top 13

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golfin suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina. Tämä ei ole mikään ihme, sillä kyseessä on erinomainen harrastus kaikenikäisille pelaajille.

Golfin suosiota on lisännyt pelin hauskuuden lisäksi se, että suomesta löytyy useita upeita golfkenttiä.

Mikäli haluat tietää, mitkä ovat Suomen parhaat golf kentät, olet tullut oikeaan paikkaan.

Suomessa on niin monta hyvää golf kenttää, että voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Tämä artikkeli auttaa sinua löytämään parhaan golfkentän seuraavaa golfpeliä varten!

Suomen parhaat golfkentät – Top 13

Suomessa on suuri määrä golfkenttiä, mikä on eduksi pelaajalle, sillä golfia pelataksesi sinun ei tarvitse matkustaa satoja kilometrejä.

Jos haluat pelata jollakin Suomen parhaista golfkentistä, tässä on arviomme perusteella Suomen parhaat golfkentät top 13.

1 Aura golf

Lukuisien golfareiden mielestä Suomen paras golfkenttä on Aura Golf. Se on perinteinen golfkenttä, jossa on viehättävä historiallinen tausta.

Väyliä reunustavat ikivanhat tammet tarjoavat omaleimaisen tunnelman golfin pelaamiseen Turun Ruissalon saarella.

Aura Golfin pinta-ala on 18 hehtaaria, ja se on avoinna maaliskuun puolivälistä marraskuun loppuun.

Jos haluat pelata yhdellä Suomen parhaista golfkentistä, Aura Golfin pitäisi ehdottomasti olla ehdokkaana listallasi!

2.Nordcenter Fream

Nordcenter Fream -golfkentällä yhdistyvät kaikki golfkentän suosikkipiirteet. Se on monipuolinen, reilu ja ennen kaikkea kaunis.

Tällä golfkentällä on paljon erilaisia menetelmiä pelata kenttien ympärillä. Kilpailijan on päätettävä, hyökkääkö vai puolustaako hän monilla väylillä, mikä voi olla vaikeaa reiän vaikeudesta ja etäisyysvaatimuksesta riippuen.

Freamilla tuuli on usein myös tekijä, ja sen suunta vaikuttaa merkittävästi pelin luonteeseen!

Jos haluat pelata yhdellä Suomen parhaista golfkentistä, Nordcenter Fream on loistava valinta.

3. Linna Golf & Country Club

Linna Golfin golfkenttä, joka on voittanut Suomen paras golfkenttä 2019 -palkinnon, on upea. Sen suosiota ja erinomaisuutta osoittaa sen kuuluminen European Tour Destination -verkostoon.

Kentän vieressä sijaitseva Hotelli Vanajanlinna tarjoaa erinomaiset majoitus- ja ruokailumahdollisuudet.

Kenttä on avoinna vuosittain huhtikuusta lokakuuhun, ja maksu sisältää golfkärryn vuokrauksen.

4. Tahko Golf

Suomen parhaat golfkentät eivät rajoitu maan eteläosaan. Tahko Golf on upea kenttä, joka sijaitsee lähellä Savoa.

Vanhan ja uuden kurssin kehitti ruotsalainen Jan Sederholm. Old Course avattiin vuonna 2000, ja New Course valmistui vuonna 2008. Tahko Golf tarjoaa myös erinomaista golfvalmennusta.

Tahkon golfkenttä on avoinna vuosittain huhtikuusta lokakuuhun.

5. Slottsbanan

Ahvenanmaalla on mahdollista pelata golfia, ja Ahvenanmaa on siihen oiva paikka. Ahvenanmaalla sijaitsee Slottsbanan, yksi Suomen parhaimmista golfkentistä.

Kenttää hallinnoi Ålands Golfklubb, ja sieltä on upeat näkymät Slottsundetin lahdelle. Väylät ovat hyvin hoidettuja ja pelaajaystävällisiä, ja viheriöt ovat loistava paikka pelata, olitpa sitten aloittelija tai kokenut golfari.

Slottsbanan on avoinna kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun.

6. Viipurin Golf

Viipurin golf on pärjännyt vuosittain loistavasti suomen paras golfkenttä äänestyksestä.

Kyseinen golfseura itseasiassa omistaa Lappeenrannassa jopa 2 upeaa golfkenttää:

Tuosan saarella, Saimaan lähistöllä, sijaitsee Etelä-Saimaan golfkenttä, jossa on 18 reikää.

Kahilanniemessä, noin 10 kilometriä Lappeenrannan keskustasta länteen, on 9-reikäinen kenttä.

molemmmat golf kentät tarjoavat tasokkaita palveluita, lisäksi kenttien maisemat ovat todella upeita.

7. Paltamo Golf

Paltamo Golf on Pohjois-Suomen toinen golfkenttä. Paltamo on aina kärkivalintojen joukossa, kun puhutaan Suomen parhaimmasta golfkentästä.

Golfin pelaajat nauttivat kauniista maisemista ja pelimahdollisuuksista lähellä sijaitsevilla kallioilla, metsissä ja rannikolla. Kentällä on sekä helpompia että vaikeampia väyliä, mikä tekee siitä loistavan yhdistelmän. Kenttä sijaitsee Kemijärven rannalla.

Paltamo Golf avautuu vuosittain kesäkuussa ja sulkeutuu keskiviikkoiltapäivisin syys- tai lokakuussa päivänvalon mukaan. Siellä on myös erinomainen klubitalo!

Paltamon golfin lähialuiden palveluihin kuuluu loma-asuntoja sekä laadukas leirintäalue.

8. Hirsala Golf

Hirsala Golf on loistava paikka, jos etsit haastavaa ja mielenkiintoista golfkenttää.

Tämän ihastuttavan suomalaisen golfkentän on suunnitellut irlantilainen David Jones.

Väyliä reunustavat tyylikkäät puut, ja lähistöllä on myös peuralauma. Mukava paikka rentoutua kierroksen jälkeen on klubitalo, jossa on myös erinomaiset urheilutilat.

Hirsala Golfin lähiympäristön palveluihin kuuluu myös loma-asuntoja ja metsästysmetsä.

9. Vuosaari golf

Olen kuullut, että monet golfarit halveksivat Vuosaaren golfkenttää ja pitävät sitä tylsänä, jopa vaarallisena.

Mielestäni se on kuitenkin varsin nerokas, virtaviivainen ja tehokas. Golfkenttä vaatii tietysti ainesosia, kuten nopeita viheriöitä ja voimakkaita tuulia, jotta pelistä voidaan nauttia.

Silloin kokeneidenkin golfareiden on harkittava mailavalintojaan ja pallon pudotuspaikkojaan uudelleen. Viheriön ulkopuolella putteri on lähes aina paras vaihtoehto. Pääset kurssille bussilla Helsingin päärautatieasemalta.

Golfin harrastajien kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä Vuosaaren golfklubia ja arvioida itse, onko se jännittävä vai loistava golfkenttä.

Kentän on suunnitellut Matti Perttunen, joka on työskennellyt yli 300 kentän parissa maailmanlaajuisesti. Se voi olla aikaa vievä, mutta kurssi on ylimääräisen ajan arvoinen.

Siellä on myös klubitalo, jossa on erinomaiset urheilutilat.

10.  Kymen Golf

Kotkassa sijaitseva Kymen Golf on suuri golfkenttä, jossa on 18 reikää ja upeat näkymät. Kentän layoutissa on haastavaa maastoa ja joitakin helpompia alueita, jotka voi läpäistä. Siellä on myös joitakin erittäin hankalia lyöntejä ja viheriöt ovat suhteellisen vaikeasti luettavia.

Voit saavuttaa mitä tahansa, jos onnistut Kymen Golfilla, kuten sanonta kuuluu.

Ensimmäinen reikä on vaikea alku kentälle, ja se vaatii huomiota. Tämä on yksi monista vaikeista päätöksistä, jotka sinun on tehtävä, jos haluat menestyä tällä golfkentällä.Seitsemäs reikä on pitkä ja leveä, mutta siinä on monia vältettäviä esteitä. Pidä pallo suorassa, jos haluat tehdä täällä hyvän tuloksen.

Kymen Golfin kahdeksastoista reikä on toinen par-viisi, joka vaatii täyden keskittymisen. Älä anna sen petollisen koon hämätä itseäsi!

11. Kisakallio Golf 

Kisakallio Golf sijaitsee Kuusankoskella, Kouvolan lähellä. 18 reikää, jotka ovat erittäin hyvin hoidettuja ympäri vuoden. Kenttä on perustettu jo vuonna 1985, mutta sitä pidetään edelleen monien golfareiden keskuudessa yhtenä Suomen parhaista golfkentistä.

Kisakallio Golf sijaitsee samalla alueella kuin Kisakeskus Oy Ab. Tämä yhtiö perustettiin luomaan kansainvälinen golfkohde, ja tämä on johtanut molempien yhtiöiden suureen menestykseen. Kisakallion tavoite on yhä 20 vuotta myöhemmin, kun se vuonna 1995 juurtui tänne. Molemmat yritykset toimivat sujuvasti yhdessävarmistaakseen, että golfarit saavat kaiken haluamansa. Kisakallio Golf on kaikkien suomalaisten golfin harrastajien must!

12. Zetor Golf Club

Lappeenrannassa sijaitseva Zetor Golf Club perustettiin jo vuonna 2011, mutta siitä on nopeasti kehittynyt yksi suosituimmista kentistä..

Zetor Golf Club on haastava 18-reikäinen kenttä, joka vaatii täyttä keskittymistä. Tämän kentän maasto ja ulkoasu ovat hyvin teknisiä, mutta näkymät enemmän kuin korvaavat sen!

13. Vierumäki Golf

Vierumäki on laaja golfkenttä, jossa on paljon erilaisia maastoja, jotka pitävät sinut varpaillaan! 18-reikäinen kenttä perustettiin jo vuonna 1990, ja siitä on sittemmin tullut yksi Suomen parhaista golfkentistä. Se sijaitsee aivan Mikkelin keskustan ulkopuolella,jolloin se on helposti saatavilla.

Tällä kentällä on sekä haastavia että helpompia alueita, joten kaikentasoiset golfarit arvostavat tämän kentän erilaisia ominaisuuksia.

Ensimmäinen reikä on tästä hyvä esimerkki! Vierumäki Golf Clubilla on monia vaaratekijöitä, jotka voivat maksaa lyöntejä, mutta huolellinen pelaaminen auttaa sinua välttämään ne. Tämä on yksi suomen vaikeimpia kenttiä, mutta se on myös yksi kauneimmista!

Koe Suomen parhaat golfkentät

Golfin pelaaminen Suomessa on helppoa, sillä kuten edellisestä luettelosta käy ilmi, suomen parhaat golfkentät on ripoteltu ympäri maata.

Lähde siis mukavalle golfmatkalle jonnekin kiehtovaan paikkaan tai pelaa lähellä kotiasi. Joka tapauksessa sinulla on taatusti hauskaa.