You are currently viewing Golf pelimuodot – nämä tulisi jokaisen tietää

Golf pelimuodot – nämä tulisi jokaisen tietää

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golf pelimuodot – Niitä on useita. Golfia pelataan ympäri maailman kymmenissä ei muodoissa.

Osa pelimuodoista on virallisempia turnausmuotoja ja toiset epävirallisempia vaihtoehtoja esimerkiksi ystävien kanssa pelailuun.

Tässä artikkelissa esittelyssä suosituimmat golf pelimuodot

Suosituimmat golf pelimuodot

Stroke play — Strokeplay on yleisin kilpailumuoto, jota pelataan useimmissa ammattilaisturnauksissa (kuten Majorsissa). Tässä pelimuodossa jokainen pelaaja suorittaa kaikki 18 reikää ja laskee yhteen golf lyöntien kokonaismäärän. Pelaaja, jolla on alhaisin kokonaisnettopistemäärä (bruttopistemäärä miinus tasoitus), voittaa.

Match Play – Tässä muodossa kaksi pelaajaa (tai kaksi joukkuetta) pelaavat jokaisen reiän erillisenä kilpailuna toisiaan vastaan. Jokaisesta reiästä pelaaja tai joukkue, jolla on alhaisin pistemäärä, voittaa tuon reiän. Jos pisteet ovat edes, reikä ”puolitetaan” (arvotaan). Voittaja on joukkue tai pelaaja, joka voittaa eniten reikiä.

Skins – Skins on ottelupeli, jossa jokainen reikä on tietyn pisteiden tai rahan arvoinen, jonka voi voittaa vain voittamalla reiän suoraan. Jos kaksi pelaajaa lisää tasapeliin alimmasta pistemäärästä, rahat tai pisteet kuljetetaan seuraavalle reiälle.

Nelikko – Neljä pelaajaa pelataan kahden pelaajan kesken yhdessä pelaten vain yhdellä pallolla, johon he lyövät vuorotellen. He vuorottelevat kuka tiii pois riippumatta siitä, kuka pelasi viimeisen putin ensimmäisessä reiässä. Jokainen seuraava laukaus pelataan vuorotellen, kunnes reikä on valmis. Neloset voidaan pelata ottelu- tai lyöntipeleissä. Muunnelmat nelinpelin tyyliin ovat Greensome, Kanadan nelikko ja Mixed Foursome.

Neljä palloa – Neljä palloa pelataan samalla tavalla kuin nelikko, mutta jokainen pelaaja pelaa omalla pallollaan ja joukkueen parempi pisteet laskee.

Stableford – Stableford on eräänlainen lyöntipeli, jossa pisteytys tehdään pisteillä, jotka on annettu suhteessa kiinteään pisteeseen jokaisessa reiässä. Voittaja on pelaaja, joka saa eniten pisteitä.

Scramble / Ambrose – Pelaajat pelaavat 2, 3 tai 4 joukkuetta. Kaikki joukkueen pelaajat pelaavat jokaisesta reiästä ja pelaajat päättävät, mikä laukaus oli paras. Muut pelaajat ottavat sitten pallon ja pelaavat seuraavan laukauksensa tästä paikasta, ja tämä toistetaan, kunnes reikä on valmis. Ambrose on samanlainen kuin Scramble, mutta pelissä käytetään tasoituksia kuten sepelissä.

Lipputurnaukset – Lipputurnauksissa jokaiselle pelaajalle annetaan lippu ja hänelle annetaan tietty määrä lyöntejä, joka on yhtä suuri kuin par plus kaksi kolmasosaa hänen tasoituksestaan. Kun lyönnit loppuvat, hän istuttaa lipunsa sinne, missä pallo laskeutuu. Pelaaja, joka saa kauimpana voittaa.

Golf-viisikilpailu – tätä golftaitojen peliä ei yleensä pelata, mutta ehkä sen pitäisi. Viisi golf-viisikilpailun tapahtumaa: ajoetäisyys, ajotarkkuus, putoaminen, haketus ja matkalähestyminen. Etäisyydessä osallistujat pyrkivät pääsemään lähimpään tapiin eri etäisyyksiltä.

Super 6 – Yhdistä 54 reikää perinteistä lyöntipeliä kolmen ensimmäisen päivän aikana jännittävään pudotuspeleihin, ottelu-ottelupeleihin, joissa pelattiin yli kuusi reikää viimeisenä päivänä.

.