You are currently viewing Golf etiketti: 8 kultaista sääntöä

Golf etiketti: 8 kultaista sääntöä

  • Artikkelin kirjoittaja:

Golf etiketti (tai golf käyttäytyminen) on tavallista kohteliasta käyttäytymistä.

Golfkentillä on oma kulttuurinsa, jonka peliin perehtymättömät joskus saattavat ymmärtää täysin väärin.

Todellisuudessa golf etiketti tarkoittaa seuraavia asioita: Turvallista golf käytöstä, ystävällistä peliä ja golf kentän kunnioittamista.

Golf etiketti saattaa hieman vaihdella golf kentästä tai klubista riippuen. Tiedät varmasti mikä golf etiketti kotikentälläsi on käytössä, mutta mitkä säännöt ovat toisella kentällä?

Tässä kirjoituksessa 8 kultaista sääntöä, joiden avulla osaat käyttäytyä kunnioittavasti ja nauttia golfin pelaamisesta myös muilla kentillä!

1. Ole täsmällinen

Jos myöhästyt golfpelistä, se voi huolestuttaa kumppaneitasi ja pilata kierroksen. Jos olet jatkuvasti myöhässä, et tule paikalle tai perut viime hetkellä, älä ihmettele, jos sinua ei kutsuta enää uudelleen.

Jotta et myöhästyisi, yritä saapua kentälle noin 20-30 minuuttia ennen aikaasi. Varaa runsaasti aikaa lämmittelyyn ja seurusteluun muiden ryhmän jäsenten kanssa. Muista esittäytyä ja selvittää pelijärjestys, jos et tunne ketään.

2. Pukeudu asiallisesti

Golf etiketti vaatii siistiä ja klubin sääntöjen mukaista pukeutumista. Golf pukeutuminen on jokaisella kentällä hieman erilaista. Yleisesti voidaan kuitenkin ajatella että bikinien sijaan käytetään kauluspaitoja tai poolopaitoja ja pitkiä housuja, joissa on vyölenkit. Laita paita sisään, käytä sukkia (mieluiten valkoisia) ja varmista, että sinulla on kunnon golfkengät

Naisten golfmekot ja skortsit (hameen ja shortsien risteytys) ovat hyväksyttäviä, mutta niitä ei saa käyttää halter neck -toppien tai liivien päällä. Golfmekot ja skortsit (hameen ja shortsien risteytys) ovat yleensä hyväksyttäviä, vaikka useimmat hienot klubit toivovat, että niiden pituus on enintään 15 senttiä polven yläpuolella.

Kannattaa käyttää muutama minuutti sen kentän pukukoodin tarkistamiseen, jota haluat pelata, jotta sinua ei käännytetä pois kentältä vaatetuksen takia.

3. Muista hiljaisuus

Kun pelaaja on valmistautumassa lyöntiin, pysy hiljaa ja täysin liikkumatta. Tämä koskee myös puhelintasi – hiljennä se ja laita se taskuusi pelin ajaksi. Golf lyönti vaatii runsaasti keskittymistä ja jopa golfhanskan tarranauhan säätäminen voi häiritä pelaajaa kesken lyönnin, vaikka se tuntuisi kuinka pieneltä.

Kun joku ryhmässäsi on lyömässä, sinun on pysyttävä muiden pelaajien kanssa samassa linjassa. On huono golf etiketti seisoa golfarin takana tai missä tahansa muualla kentällä.

Jos pelaat aamu- tai iltahämärässä, pidä silmällä, mihin varjoesi osuu, jotta se ei osu puttauslinjalle

4. Älä huijaa

On houkuttelevaa taivutella sääntöjä kurssilla, jos asiat eivät suju toivomallasi tavalla. Golfin säännöt ovat myös melko monimutkaisia, ja virheitä voi tulla tietämättömyyden vuoksi. Jos sinulla on kysyttävää oikeista säännöistä, kysy joltakin kanssapelaajaltasi tai klubitalon henkilökunnalta.

Pidä kirjaa siitä, kuinka monta lyöntiä olet lyönyt, ja ole rehellinen – älä yritä korvata hukattuja palloja tai ”ilmaiskuja” parantaaksesi tulostasi. Jos menetät pallon, sinun on pelattava lyönti uudelleen siitä kohdasta, johon menetetty pallo osui. Älä anna periksi houkutukselle pudottaa toista palloa siitä kohdasta, jossa olet

5. Älä hidastele

Kun golffaat, älä ole liian hidas. Jotta pysyisit edelläsi olevan ryhmän mukana, yritä lyödä lyöntisi viheriölle heti, kun muut pelaajat ovat poistuneet sieltä turvallisesti.

Golfkierrokseen valmistaumisen lisäksi on hyödyllistä käyttää aikaa lyöntien välissä siihen, mikä golfmaila sopisi käytettäväksi seuraavaan lyöntiin, ja kaivaa se golfbägistä esiin valmiiksi seuraavaa lyöntivuoroa varten.

Tehokkuus on ratkaisevaa, joten älä tuhlaa aikaa reiästä keskustelemiseen tai tuloskortin täyttämiseen, kun olet vielä viheriöllä, sillä se hidastaa takanasi olevia pelaajia.

6. Säilytä ammattimainen käytös.

Golfkenttä on kaikkien yhteisön jäsenten käytettävissä, ja sitä on ylläpidettävä. Viheriöllä olevien lyöntijälkien korjaaminen ja väylien kuoppien täyttäminen pitää kentän erinomaisessa kunnossa, mikä mahdollistaa miellyttävämmän golfkierroksen. Tämä kannustaa ruohoa kasvamaan nopeammin takaisin ja poistaa rumat ruskeat tahrat.

Kun olet puttausviheriöllä, poimi pallo sen sijaan, että kauhoisit sitä putterilla. Jos käytät kärryä tai golfbuggia, noudata opasteita äläkä ylitä viheriöiden edessä olevia valkoisia viivoja.

7. Älä hermostu

Ei ole epäilystäkään siitä, että golf voi joskus olla ärsyttävä kokemus, mutta älä anna huonon lyönnin häiritä sinua hyvistä käytöstavoista. Jos haluat, että sinut kutsutaan takaisin toiselle kierrokselle, pysy aina rauhallisena.

Älkää tehkö niin kuin minä tein ja heittäkö mailaanne! Ei kertaakaan. Tämä on pakko tehdä ja voi luoda sinulle kauhean maineen. Vaikka jokainen huono lyönti on anteeksiannettava, älä kiukuttele ja riehu jokaisen epäonnistuneen lyönnin jälkeen. Säilytä positiivinen asenne ja muista, että golfin on tarkoitus olla nautinnollista!

8. Jää drinkille

Kierroksen jälkeen monet jäävät yhteen juomaan maljan. Jos et halua jäädä, keksi tekosyy ja anna se hyvässä hengessä. Ennen vanhaan erinomainen golf etiketti edellytti, että pelaajat kättelevät kaikkia kentällä olevia ennen nykyään ystävällinen nyökkäys riittää useimmissa tapauksissa.

Tarkista, onko golfklubilla, johon aiot liittyä, erityisiä pukeutumissääntöjä. Varmista, että noudatat klubin sääntöjä, kuten lippalakin riisumista ja kenkien vaihtamista ennen sisään tuloa. Muista myös, että liiallinen juominen reiällä nro 19 on hienon golf etiketin vastaista!

Yhteenveto

Golf on nautinnollinen peli, jos noudatat golf etikettiä. On tärkeää säilyttää ammattimainen käytös, olla rehellinen, olla hidastelematta tai hermostumatta liikaa ja jäädä juomaan pelin sen jälkeen.